Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár röplabdacsapata az éllovas Swietelsky-Békéscsaba otthonában lépett pályára a női Extraliga 13. fordulóján. A hazai együttes folytatta veretlen szériáját, s úgy, mint a két fél első összecsapását, 3-1-re nyerték a találkozót.

Erősen indított a hazai egylet, zsinórban szereztek öt, majd hét pontot minél nagyobb különbséget kialakítva az első szettben, így egyre jobban megtörték a vendégek önbizalmát. A Diamant nem is tudta utolérni ellenfelét, tizenegy ponttal nyerte az etapot a Békéscsaba.

Az első szünet után a csabaiak talán elbízták magukat, a kaposváriak pedig magabiztosabban léptek pályára. Hosszú és kiélezett labdamenetek következtek, bár a somogyiak sokszor nehezen tudtak áttörni a csabaiak védekezésén, de küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak. Ennek ellenére az éllovas az utolsó pillanatban egyenlített és nyert egy újabb szettet.

A kaposváriak ezután sem törtek meg, továbbra is a nyerni akarás látszott a játékukon, mely aztán részsikert jelentett. Feledtetni akarta a házigazda a harmadik játszma elvesztését, s bár a somogyiak mindent megtettek, végül sok hibát vétettek, melyek a találkozó elvesztésébe kerültek.

Swietelsky-Békéscsaba – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3–1 (14, 23, -18, 15)
Békéscsabai Városi Sportcsarnok, 600 néző. V.: Tillmann, Varjasi.
Swietelsky-Békéscsaba: Kornienko (6), Karhu (2), Pekárik (14), Drpa (25), Klisura (11), Zólyomi (9). Csere: Kertész (liberó), Glemboczki (6), Bodnár (1), Szatmári (-), Strunjak (4), Bagyinka (-). Vezetőedző: Tóth Gábor.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Grbac (5), Matic (11), Wirth (3), Bashnakova (10), Szedmák (7), Lemmens (13). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Tóth Gábor: – Támadási taktikánk nem működött, valamint sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Blokk teljesítményben viszont extrát hoztunk ennek is köszönhető győzelmünk.

Vincent Lacombe: – Újra kijött a nagy problémánk, miszerint nehezen kezdtük a meccset. Szetthátrányból nagyon nehéz egy erős csapat ellen játszani. Nem tökéletes, de agresszív játékkal sikerült szoros szettet játszani a másodikban, majd ennek köszönhetően megnyertük a harmadikat. Sajnos ma ez ennyire volt elegendő. Ezzel az agresszív kemény játékkal tudunk versenyképesek lenni a rájátszásban.

A cikk forrása: Somogyi Hírlap
Fotó: Kovács Domonkos | 74nullanulla