Oldal kiválasztása

Nem történt meglepetés a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében: a Békéscsaba a kaposvári siker után saját otthonában is megverte a Diamant együttesét, így kettős győzelemmel jutott tovább.

131023kep1

Az első mérkőzésen Kaposváron 3:0-ra győzött a Békéscsaba, így kedvező helyzetből várhatta a visszavágót. A várakozásoknak megfelelően a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, az első perctől kezdve irányították a játékot. Kevés hibával röplabdáztak Kormos Mihály tanítványai, és biztosan nyertek.
Úgy tűnt, a második játszma szorosabb csatát hoz, de a pontosabban ütő csabaiak állva hagyták vendégeiket. A játékrész derekán Gerendeliék már kedvükre gyárthatták a pontokat. Nem volt megállás, Iricaninék kíméletlenül küldték vissza a túloldalra a labdákat. Amíg az elsőt huszonöt, addig a második játszmát húsz perc alatt rendezték le.
Innentől kezdve már valóban nyugodtan röplabdázhattak a házigazdák, és a harmadik játékrész megnyerése sem okozott nekik gondot. A Békéscsaba – a papírformának megfelelően – biztosan jutott be a nyolc közé.

Magyar Kupa női röplabdamérkőzés a legjobb 8 közé jutásért, 2. találkozó.
Linamar-Békéscsabai RSE—1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (15, 12, 14)
Békéscsaba, 300 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.
Békéscsaba: Gerendeli 4, Iricanin 15, Pap D. 3, Soós N. 14, Kanizsai 6, Leidgeb 8. Cs.: Molcsányi R. (liberó), Szpin, Gyenge 1, Nagy V. 3, Korniss, Bagyinka. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.
Kaposvár: Ihász, Rák 6, Stirt 2, Szívós 2, Pintér 1, Harmath 6. Cs.: Csitári (liberó), Récsei 2, Tobak 1, Pedranzini. Vezetőedző: Oláh János.