Oldal kiválasztása
Egyszerre két rangos nemzetközi strandröplabda-versenynek is otthont ad Siófok ezen a héten. Csütörtöktől vasárnapig az európai szövetség, illetve a Magyar Röplabda Szövetség szervezésében egy pénzdíjas felnőtt szatellit verseny, valamint a jövő évi argentínai ifjúsági olimpia selejtezőjének is házigazdája lesz a Balaton-parti nagystrand arénája. A program minden nap 9 órakor indul, a női döntőt szombaton 20 órától, a férfiak fináléját pedig vasárnap 15 órától rendezik. 

„A nyár, a homok, a strand összefüggő fogalmak a strandröplabdával, és hol máshol rendezhetnénk egy ilyen versenyt, mint a magyar tenger partján. Nagyon szeretnénk a névjegyünket letenni a Balatonnál egy ilyen rangos eseménnyel, és aztán majd évről-évre visszatérni. Azt szeretnénk emellett, hogy nemcsak Siófokon, hanem szerte a Balaton partján létesüljenek strandröplabda-pályák, amelyeken aktív pihenéssel tudnák tölteni a nyaralók az idejüket” – mondta a Magyar Röplabda Szövetség Strand- és Szabadidős Röplabda Bizottságának elnöke, dr. Bánki Ágnes.  

Az ifjúsági olimpiai kvalifikációban öt ország férfi és női párosai vesznek majd részt, a felnőtteknél pedig a csütörtöki kvalifikáció után tizenhatos főtáblákkal indul majd a verseny. Ezekben a napokban az érdeklődők testközelből nézhetik meg Európa legjobb strandröplabdázóit, és drukkolhatnak a legjobb magyar párosoknak is, ugyanis a szatellit-versenyen négy-négy magyar páros is indulhat. A férfiaknál a címvédő Bagics Balázs (a Fino Kaposvár SE rekordbajnok együttesének korábbi csapatkapitánya) és a tavalyelőtti bajnok Meszlényi Tamás lesz a legelőkelőbb helyen kiemelve, de a főtáblán versenyezhet majd a tavalyi U18-as MEVZA-győztes Benkő Balázs és Oláh Botond, valamint Kiss Nicholas és a korábbi bajnok Soós Izsák, míg Kiss Dániel és Takács Gergely a selejtezőben küzdhet a továbbjutásért. A nőknél a legutóbbi három bajnoki címet megnyerő Lakatos Enikő és Lutter Eszter, valamint a ranglistavezető Szabó Dorka és Tóth Eszter mellett Dénesi Brigitta és Győri Panni kezd majd a főtáblán, a selejtezőben pedig a Háfra-testvérek, Dominika és Orsolya lesznek majd érdekeltek. Háfra Dominika immár a somogyi színeket képviseli, ugyanis néhány hete leigazolta a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztálya. 

A Kaposvári Röplabda Akadémia 15 önkéntes fiatallal és két kísérővel is képviselteti magát az esemény csütörtöki napján. 
Az év egyik legrangosabb somogyi sporteseményére a belépés ingyenes, csak strandbelépőt szükséges váltani, hogy a sportbarátok eljussanak az arénához.