Oldal kiválasztása
Véget ért a nyári pihenő: elkezdte a felkészülést az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Az első tréningen több új arc is feltűnt a Kodály Iskola tornatermében, ahol egy könnyed átmozgató edzés várt a lányokra. Zarka Péter vezetőedző a gyakorláson elmondta: a jelentősen megerősödött gárda a legjobb hat között szeretne végezni a bajnokság végén.
Már az alapozás első napján lényegében teljes kerettel dolgozhatott Zarka Péter vezetőedző; egyedül csak a brazil Debora Ribeiro Araujo hiányzott, aki szeptember 4-én csatlakozik majd az többiekhez. A lányokat és a stábtagokat az egyesület elnöke, dr. Karl Schultes, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-asszonya, Horváth Éva köszöntötte.
„Augusztus második felében naponta két edzés vár a lányokra, de lesz, amikor három tréninget is tartunk egy nap – mondta Zarka Péter, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetőedzője, aki immár a második szezonját kezdi a hölgyek kispadján, és a munkáját a Kovács Balázs, Szelle Dóra páros segíti majd. – Már augusztus utolsó hétvégéjén pályára lépünk edzőmeccsen az újonc Szombathely otthonában, rá egy hétre pedig Kaposváron, a Gödöllővel váltunk majd három meccset.”
A felkészülési programot nemzetközi találkozók is színesítik. Szeptember közepén Bosznia-Hercegovinába utazik majd az együttes egy három napos tornára, majd a somogyi megyeszékhelyre látogat a horvát kupa ezüstérmese, a ZOK Osijek, és a tervek között szerepel egy erős szlovén csapat elleni derbi is.
„Az előző idényben egy helyet előrébb léptünk, s most is ez a célunk: vagyis a végén szeretnénk ott lenni a legjobb hat között – vázolta a terveket Orosz Ferenc ügyvezető. – A 12 NB I-es csapatot az idei helyezés alapján két csoportba osztotta a szövetség Versenybizottsága, és a Diamant négy fővárosi klubbal – nevezetesen a Vasas-Óbuda, az MTK, a Testnevelési Egyetem SE és a Palota RSC csapatával –, valamint a Nyíregyházával került össze. Az alapszakasz első köre után az első három a felső-, a második három pedig az alsóházban folytatja majd. Mi egyértelműen az előbbibe pályázunk.”
Mivel a női válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra, így csak október 13-án lesz a bajnoki rajt, amikor is a Testnevelési Egyetem vendégszerepel majd Kaposváron.