Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese 3:1 arányban győzött az MTK-BSE otthonában.

140928mtkki

Az első szettet még a fővárosiak nyerték, a folytatásban aztán az első pillanattól az utolsóig nagyszerűen küzdő somogyiak következtek.  

„A Kaposvár lesz az ellenfelünk akárcsak tavaly, most azonban mások az elvárások: a felkészülési mérkőzések, valamint a két csapat játékosállománya közötti különbség alapján elvárható a sikeres rajt, és ezt meg is tudjuk csinálni! Mindent bele lányok!”
Ezekkel a gondolatokkal vezette be a szezonnyitó találkozót az MTK-BSE, a Diamant-lányok azonban megtréfálták talán túlzottan is magabiztos vetélytársukat. Az első szettben, szoros küzdelem végén még a házigazda kerekedett felül, a térfélcsere után azonban már egyértelműen a kaposváriak irányították a játékot, és mindössze 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A harmadik játékrész volt a győzelem kulcsa: a fővárosiak sokáig előnyben voltak, a második technikai szünetben már 16:13 arányban vezettek. Oláh János tanítványai új erőre kaptak, és parádés végjátékkal a maguk javára fordították az eredményt. A negyedik szett újra kiélezett csatát hozott, a végjátékban pedig ismét a határtalan lelkesedéssel és sikerrel küzdő Diamant volt a jobb.
A lányok igen fontos, három pontot érő és erőt adó győzelmet arattak egyik nagy riválisuk otthonában. Folytatás október 5-én vasárnap, hazai pályán az Újpest ellen. Az ünnepi program 15 órakor, a mérkőzés pedig 16 órakor kezdődik majd.

mtk700 4418

Női röplabda NB I., 1. forduló
MTK Budapest SE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1-3 (23, -14, -19, -21)
Budapest, 150 néző. V.: Tillmann, Bodrogi.
MTK: Bleicher R., Lutter E., Chován, Benkó, Dégi, Hackl. Csere: Nagy F. (libero), Tímár, Molnár A., Bleicher N., Szabó L. Vezetőedző: Szél Márta.
Diamant: Jenei, Rák, Szívós I, Horváth A., Pintér Zs., Harmath Zs. Csere: Csitári (libero), Ihász. Vezetőedző: Oláh János.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 24:23. II. játszma: 5:8, 7:13, 8:16, 11:21, 14:23. III. játszma: 8:6, 16:13, 19:24. IV. játszma: 6:8, 15:16, 17:20, 21:24.

mtk700 4543

Oláh János vezetőedző értékelése az MTK elleni győztes mérkőzésről:

– Jól kezdtünk, de hamar fordítottak a fővárosiak, és szépen végigvitték az első játszmát. A folytatásban az elejétől kezdve okosan, pontosan röplabdáztak, ellenfelünk megtorpant, és egyenlítettünk. A csapat nagy ambícióval játszott,  elképesztő energiákat mozgósítottunk a pontokért, az MTK játékosai viszont elbizonytalanodtak. Végül a magunk javára fordítottuk az eredményt. Mindenképpen kiemelném, hogy okosan játszottunk, használtuk a fejünket, amellett, hogy sokat dolgoztunk ezért a győzelemért. Le a kalappal, gratulálok a lányoknak! Tavaly is győzelemmel kezdtünk az MTK otthonában; igaz, akkor 3-2 lett a vége. Remélem, az idén meg tudjuk becsülni ezt a bónusz idegenbeli sikert. A következő mérkőzésünk sem lesz könnyű, az idegenlégiósokkal felálló újpestieket fogadjuk, de bízunk magunkban, ráadásul valószínűleg már ott lehet a pályán a hasfalhúzódással bajlódó Szombathelyi Kitti is.

mtk700 4555

mtk700 4632

A junior mérkőzésen:
MTK Budapest SE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0 (20, 23, 18)
Diamant: Hanusz, Pedranzini, Miklai, Duduka Ingrid, Kőszegi, Dudika Inez. Csere: Száraz B. Vezetőedző: Oláh János.