Oldal kiválasztása

Nagyszerű kaposvári sikerekkel ért véget a RÖAK-Kométa röplabda Országos Junior Bajnokság idei döntője.

150607dk

A Táncsics gimnázium sportcsarnokában megrendezett hatos döntőben a Fino fiúcsapata 0-2-ről fordítva nyerte meg a finálét 3-2-re a nagy rivális Kecskemét ellen, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem hölgykoszorúja pedig egy szettet rabolt a Békéscsabától, és minden idők legjobb eredményeként az igen értékes ezüstérmet szerezte meg.

A vasárnap már a helyosztók napja volt a kaposvári tornán, és a döntőket a centerpályán rendezték, nagy érdeklődés mellett. A hölgyeknél a papírforma a Békéscsaba sikerét ígérte a Diamant meglepetéscsapata ellen, és az első két játszmában nem is történt meglepetés. A somogyi lányok azonban ezúttal is gondoskodtak arról, hogy beszéljünk róluk: a harmadik szettet szép játékkal megnyerték, és végül tisztes helytállással, 3:1 arányban kaptak ki. A látottak alapján a csabaiak megérdemelten jutottak el a csúcsig ebben a korosztályban is.
A fiúdöntő előtt szinte mindenki nagy csatára és legalább négy játszmára számított, és a két pályára lépő társaság minden várakozáson túltett. Az első két szettet 25:23 arányban nyerte a Kecskemét, és egy ideig úgy tűnt, hogy révbe is ér az alföldi gárda. A Fino fiataljai azonban elkapták a fonalat, és nem csak szépítettek, hanem 27:25-ös részsikerükkel az egyenlítést is kiharcolták. Az ötödik, rövidített játékrészben is csak a hajrá döntött, és végül a közönség szakadatlan buzdítása közepette, felülkerekedett a Kaposvár. A 17:15-ös diadal után hosszú percekig ünnepeltek a fiúk a küzdőtéren.
Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a sportág élő legendája, dr. Kotsis Attiláné Gabi néni, a MOB sportági utánpótlás vezetője, Ludvig Zsolt, a női válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt és a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Demeter György is. Megválasztották a torna All Star csapatait és külön köszöntötték a legértékesebb játékosokat és a legjobb edzőket. A kaposváriak közül Pedranzini Letizia, Bozóki Bence és Bögöly Gábor került be a sztárok csapatába, Bozókit az egész torna legértékesebb férfi játékosának is megválasztották, Németh Ferenc pedig átvehette a legjobb férfiedzőnek járó díjat. Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. különdíját Pedranzini Letizia, Kőszegi Zsófia és Fáth Kinga érdemelte ki.

150607d

RÖAK-Kométa Országos Junior Bajnokág 2015

Mérkőzések az ötödik helyért
Lányok:
TFSE – MTK 3-2 ( – 20, 20, 20, -21, 10)
Fiúk:
VRCK – Dág 3-1 ( 23, 25, -25, 25)

Lányok, bronzmérkőzés:
Vasas Óbuda – TEVA-Gödöllő 3-0 (17, 13, 21)

Férfi bronzmérkőzés:
Szolnok – MAFC 3-1 (22, -16, 22, 25)

Női döntő:
Budapest Bank Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-1 (14, 13, -22, 17)

Férfi döntő:
Fino Kaposvár SE – Kecskeméti RC 3-2 (-23, -23, 22, 25, 15)

Fiúk, végeredmény:
1. Fino-Kaposvár
2. Kecskemèti RC
3. Szolnoki RK-SI
4. MAFC-BME
5. Vegyèsz RC Kazincbarcika
6. Dág

Lányok, végeredmény:
1. Budapest Bank-Békéscsaba
2. 1. MCM Diamant – Kaposvári Egyetem
3. Vasas Óbuda
4. TEVA-Gödöllő
5. ALUPROF-TF
6. MTK

A torna legértékesebb játékosa: Nagy Viktória (Budapest Bank-Békéscsaba), Bozóki Bence (Fino Kaposvár)