Oldal kiválasztása

Egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyet szerezte meg az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a Budapesten megrendezett Szalayné Sebők Éva felkészülési tornán.

0 rop

Oláh János együttese előbb 3-1-re megverte a Miskolcot, majd ugyanebben az arányban kikapott a házigazda Palota gárdájától.

A szeptember 27-ei bajnoki rajtra készülő kaposváriak nem szerepelhettek teljes kerettel a fővárosi tornán: Rák Rebeka és Fáth Kinga sérülés miatt el sem utazott a társakkal, néhányan pedig kisebb-nagyobb húzódással, fájdalmakkal vállalták a játékot. A Diamant egy évvel ezelőtt kellemes meglepetésre megnyerte a Szalayné Sebők Éva Emléktornát, és a formálódó együttes tagjai most is bíztak a jó szereplésben.
Az elődöntőben a miskolciak vártak a somogyiakra, és a csapat a harmadik szettet leszámítva kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, és megérdemelten győzött. A döntőben a lelkes házigazdák ellen csak egy játszmát sikerült nyerni, így Harmathék végül a második helyet szerezték meg.
„Hasznos, tanulságos volt ez a torna, örülök, hogy itt lehettünk – összegzett Oláh János vezetőedző. –  Több játékosunk is remek teljesítményt nyújtott; külön kiemelném Duduka Ingridet, aki egyéves kihagyás után tért vissza a pályára. A feladóink is megtették a magukét, és Horváth Alexandra is szépen beilleszkedett régi-új csapatába.”

Az elődöntőben:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht MVSC-Misi 3-1
Diamant: Horváth A., Pintér Zs., Pedranzini, Harmath, Szívós I., Ihász. Csere: Csitári és Szombathelyi K. (libero), Jenei, Kőszegi. Vezetőedző: Oláh János.

A döntőben:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Palota RSC 1-3
Diamant: Kőszegi, Pintér Zs., Pedranzini, Harmath, Szívós I., Ihász. Csere: Csitári és Szombathelyi K. (libero), Jenei, Duduka. Vezetőedző: Oláh János.