Oldal kiválasztása
Háromszoros felnőtt magyar bajnok és négyszeres Magyar Kupa-győztes feladóval erősítette még tovább 2017/2018-as keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. A legjobb hatba vágyó somogyi együttesben folytatja pályafutását a 22 esztendős Fábián Fanny.
A sportolónő a Vasas színeiben ismerkedett meg közelebbről a röplabdával 2003-ban, és a gyermek, a serdülő, az ifjúsági, majd a junior korosztályban is eljutott a magyar bajnoki címig, ráadásként az utánpótlás válogatottban is rendre szerepet kapott. Fábián Fanny a fővárosi piros-kékek felnőtt keretének tagjaként 2012-ben és 2013-ban bajnokságot és kupát nyert, 2014-ben pedig a bajnokság végén ezüst-, a kupában pedig újra aranyérmet akasztottak a nyakába. A 2014/2015-ös évadban a TFSE csapatában játszott, aztán elfogadta a békéscsabaiak invitálását. A 172 centis feladó a BRSE gárdájával 2016-ban bajnoki címet és Magyar Kupa-elsőséget szerzett, a Közép-európai Liga küzdelmeit pedig ezüstéremmel fejezte be. Fanny az idén, immár jászberényi színekben, két negyedik helyezést könyvelhetett el. A Diamant új játékosa elmondta: döntésében nagy szerepet játszott, hogy a kaposváriak komoly terveket szövögetnek, és egy erős bajnokságban szeretnének jól teljesíteni.
Zarka Péter tanítványai augusztus 14-én, délelőtt kezdik majd a felkészülést, a pontvadászat pedig a válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt októberben második hétvégéjén rajtol. Az alapszakasz első körében a kaposváriak – az elmúlt évi végeredmény alapján – várhatóan a Vasas Óbuda, a Fatum Nyíregyháza, az MTK, a TFSE és a Palota társaságában küzdenek majd a felsőházi tagságot érő első három pozíció eléréséért.