Oldal kiválasztása
Véget értek a női röplabda NB I. 2016-os küzdelmei, és még a karácsonyi pihenő előtt megkezdődött az alapszakasz második köre. Az egész Dunántúl egyetlen élvonalbeli együttese, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem a 11 mérkőzésen gyűjtött 10 pontjával a felsőházi tagságot érő nyolcadik helyről várja a folytatást. A nyári szünetben szinte teljesen átalakult csapat eddigi szereplést a klub ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc úgy értékelte: nem lehet maradéktalanul elégedett, mégis több a pozitívum, mint amire előzetesen számított.

Az elmúlt három év nyolcadik helye után nem titkoltan azt a célt tűztük ki a csapat elé, hogy lépjen előre legalább egy helyezést, illetve induljon el egy olyan szakmai munka, ami magában hordozza a folyamatos fejlődés lehetőségét – fogalmazott az egyesületi vezető. – Kaposvár Megyei Jogú Város és névadó támogatónk, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. megemelt támogatásának köszönhetően, összesen kilenc új játékossal kezdtük meg a felkészülést, és tisztában voltunk azzal, hogy időigényes feladat egy ütőképes együttes kialakítása. Az alapszakasz első körében hoztuk a kötelezőket, magabiztosan vertük a Budaörs, a TFSE és a Palota gárdáját, illetve szereztünk egy bravúrpontot Újpesten. Ugyanakkor hiányérzet maradt bennünk az itthoni, Gödöllő és MTK elleni találkozó kapcsán. Az óesztendőt viszont egy emlékezetes és erőt adó mérkőzéssel zártuk: igaz, hogy kikaptunk napjaink legjobb magyar csapatától, a Békéscsabától, de elmondhatjuk magunkról, hogy mi vagyunk az egyetlen magyar együttes, amely szettet rabolt a bajnoktól. Nagyon örültünk annak, hogy a Jászberény elleni meccsünkre 400-an voltak kíváncsiak, és a többi bajnokit is 250-300 néző látogatta.
Miben fejlődött a csapat a nyár óta, és miben vár további előrelépést?
Az országosan elismert edző, Zarka Péter és segítője, Kovács Balázs komoly munkába fogott augusztusban, és nem csak a rend és a fegyelem jellemzi immár a társaságot, hanem a folyamatos fejlődés is. Sajnos, menet közben számos nehézséggel kellett megbirkóznunk, és az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatom: egy nyerő típusú játékosokra épülő, határtalan lelkesedéssel küzdő és bravúrokra is képes együttest szeretnénk látni a pályán az újesztendőben. A pontvadászat csak január 20-án folytatódik, így van idő a nyugodt munkára. Pénzügyi tekintetben nem tudunk versenyezni az előttünk álló csapatokkal, de nagyon bízunk abban, hogy a rájátszásban kiharcolhatjuk az 5-7. helyek valamelyikét.
A Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláján jelentették be, hogy a röplabda is bekerülhet a TAO-kedvezményezett látvány-csapatsportok közé. Az MRSZ elnökségi tagjaként és az ötfős Ügyvezetői Testület tagjaként milyen lehetőségeket lát ebben?
A szövetség vezetői és a területtel foglalkozó munkacsoport tagjai megfeszített munkát végeztek az elmúlt hónapokban annak érdekében, hogy ebből a vágyból végre valóság legyen. Nagy izgalommal várjuk, hogy alakul majd a sportág jövője, ha bekerül a TAO-rendszerbe. A női válogatott sikerei nagy lökést adtak a röplabdának, mi pedig abban bízunk, hogy Kaposvár is profitál majd a változásokból. Felnőtt élvonalbeli férfi és női klubunk van, a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely pedig már hatodik éve működik, és mintegy 200 fiatal, leány és fiú üti a labdát szervezett keretek között. Azt hiszem, minderre nyugodt szívvel alapozhatunk, és szeretnénk majd kiaknázni a sportág új lehetőségeit is. Az akadémia éves költségvetése mindössze 25-30 millió forint, ebből a pénzből kell(ene) kigazdálkodnunk a működés költségeit, ami nem kis feladat. Ha megerősödik az anyagi háttér, jobban megbecsülhetnénk és képezhetnénk a szakembereinket, illetve kedvezőbb körülmények között dolgozhatnánk. Az a célunk, hogy Kaposvár továbbra is a sportág hazai fellegvára legyen, és minél több kaposvári szurkoljon majd csapatainknak a lelátókról. A röplabdabarátoknak ezúton kívánunk békés, boldog karácsonyt és eredményes újesztendőt!