Oldal kiválasztása
Az ország egyik legjobb utánpótlásedzőjével erősíti meg szakmai stábját a Kaposvári Röplabda Akadémia. Az utánpótlás műhely leány szakosztályában folytatja pályafutását Fésüs Erzsébet, aki a kiemelt U17-es és U15-ös csapatokkal dolgozik majd augusztus elejétől, illetve bekapcsolódik az egyesület általános iskolai programjába is.
A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben napjainkban több mint 320 fiatal üti a labdát, és közülük 230 leány. Az elmúlt évek mennyiségi növekedése után nem titkolt cél, hogy újra a minőség kerüljön a középpontba, és a somogyi megyeszékhely ismét a legjobb utánpótlás-nevelő bázisok közé emelkedjen az országban. Fésüs Erzsébet érkezése fontos lépés lehet azon az úton, amelyen elindult a női szakág.
A neves sportember nem mindennapi játékos-pályafutása során 72 alkalommal ölthette magára a magyar nemzeti csapat címeres mezét, három éven át szerepelt a kontinens legerősebb bajnokságában, Olaszországban, döntőt játszott a CEV-kupában, emellett pedig sokszoros bajnok és kupagyőztes volt játékosként és edzőként is. 1991-ben az év női röplabdázójának választották hazánkban. Pályafutása Békés megyében indult és ott is ért véget, az elmúlt években pedig edzőként segítette a békéscsabaiakat. Több kiemelt utánpótlás csapat munkáját irányította sikerrel.
– Sarkadról származom, a helyi általános iskolában röplabdáztam először, majd középiskolába kerülve, Békéscsabán folytattam a sportolást. Tizenhét esztendősen leigazolt az első osztályú Szolnok, majd egy esztendő múlva az Egerhez mentem, és itt egy kis megszakítással nyolc évet játszottam. Jó csapatunk volt, háromszor nyertünk bajnokságot és kétszer kupát. A válogatottba is bekerültem, ahol összesen hetvenkét alkalommal léptem pályára. 1997-ben sikerült külföldre szerződnöm, a Bari olasz A2-ligás csapatához. A következő szezonban pedig egy osztállyal feljebb, Reggio Calabriába tettem át a székhelyemet. Az olasz bajnokság az egyik legerősebb a világon, minden együttesben olimpiai és világbajnokok sora játszott, és itt sikerült két bajnoki ezüstöt begyűjteni. Szerettem volna továbbra is kint maradni, de akkor még nem voltunk az Európai Unió tagja, és mivel szigorítottak a szabályokon nem volt mód a szerződéshosszabbításra, hazajöttem. A BSE, Jászberény és Nyíregyháza érintésével érkeztem 2006-ban az akkor NB II-ben röplabdázó csabai együtteshez. Itt azonnal sikerült a feljutás, de én a tavaszt a spanyol első osztályban töltöttem Granadában, a helyi egyetemi csapatban, ahonnan egy előnyös szerződést kaptam. Időközben azonban beláttam, hogy család nélkül nem szerencsés egyedül nekivágni a nagyvilágnak, ezért éveken át a BRSE-ben játszottam, majd edzőként vállaltam szerepet – elevenítette fel egy korábbi nyilatkozatában a pályafutását Fésüs, aki hozzátette: az elmúlt években robbanásszerű fejlődésen ment keresztül a sportág, a TAO-körbe bekerülés, valamint az Európa-bajnokság társrendezése nagyon nagy siker, amit jól kell kihasználni.
A tapasztalt szakember augusztus elején áll munkába Kaposváron, és az akadémia legtehetségesebb növendékeiből kell majd kihoznia a lehető legtöbbet. Ez mindenképpen nagy kihívás számára, de a markáns kaposvári tervek és Sasa Nedeljkovic edző személye megkönnyítette a döntését a hogyan tovább-ról.