Oldal kiválasztása
Pénteken és szombaton az Érd Arénában rendezik a röplabda Magyar Kupa éremmérkőzéseit, a nőknél a Békéscsaba a nagy esélyes, míg a férfiaknál sporttörténelmi győztest avatnak.
A nőknél ugyanaz a négy csapat csatázik majd a medálokért, ráadásul ugyanolyan „leosztásban”, mint tavaly, azaz a harmadik helyért a Jászberény és a Nyíregyháza, a trófeáért pedig a címvédő Békéscsaba és a Vasas játszik. A férfiaknál ugyanakkor sporttörténelmi döntőt rendeznek, ugyanis a Pénzügyőr és a Szolnok is első kupagyőzelmére hajt, sőt, már a finálés részvétel is az eddigi legjobb eredmény mindkét klubnál. A fővárosiaknak egy bajnoki hatodik, míg a Tisza-partiaknak egy 2009-es kupabronz jelenti a csúcsot.
Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon izgalmas és érdekes mérkőzésekre van kilátás, a nőknél a Vasas kifejezetten kupaspecialista, ugyanakkor a címvédő Békéscsaba ebben a szezonban kiemelkedik a mezőnyből. Hozzátette, a francia Béziers elleni keddi CEV Kupa-találkozón fantasztikus volt a hangulat a Viharsarokban, s bízik benne, hogy péntek este, a női fináléban is hasonló atmoszférát tapasztalnak majd. Megjegyezte: a mérkőzésekre ugyan jól fogynak a jegyek, de még mindkét napra kaphatók belépők.
A Fino Kaposvár együttese húsz év után nem játszik döntőt, a szombaton 17 órakor kezdődő bronzmérkőzésen a Kecskemét lesz a mieink ellenfele.
A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a szövetség szerződést kötött a Zeus sportfelszereléseket forgalmazó Sport 36 céggel, ennek értelmében a válogatottak továbbra is ebben a márkában lépnek pályára.