Oldal kiválasztása

Az UTE együttesét fogadta az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC a női röplabda Extraliga 12. fordulóján. A mérkőzés mindkét félnek fontos volt, hiszen egymás mögött álltak a tabellán, viszont a találkozót csapatunknak sikerült megnyernie 3-0-ra.

A kaposváriakon már a mérkőzés elején látszott, hogy rendkívül összeszedettek és nagyon koncentrálnak, magabiztosan játszottak, s keveset hibáztak. Minden pontot megünnepeltek, s ebben a lelkes szurkolók is partnerek voltak. A második szett szorosabban alakult, többet hibáztak a kaposváriak, így 20-20-nál egyenlített az ellenfél, majd meg is szerezte a vezetést. Viszont a somogyiak új erőre kaptak és Matic találataival behúzták a második játszmát.

A harmadik etap is izgalmasan alakult, a házigazda egy pillanatra sem adta fel, továbbra is égett a szemükben a tűz, így kétszer is négy pontos hátrányból tudtak felállni, majd fordítani. A feszültséget jól jelezte, hogy mindkét egylet mestere begyűjtött egy-egy figyelmeztetést. Ám a Diamantot már semmi sem tudta megállítani, nagy öröm közepette nyerte meg az összecsapást. A mérkőzés somogyi pontkirálynője Tanja Matic lett, a kiváló játékos tizennégy találatig jutott.

1. MCM-Diamant Kaposvári NRC – UTE 3–0 ( – 20, – 22, – 21)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 210 néző. Vezette: Árpás, Tillmann.
1. MCM Diamant Kaposvári NRC: Grbac (8), Matic (14), Wirth (6), Bashnakova (8), Szedmák (12), Lemmens (9). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE: Krasteva (13), Del Rio Preval (-), Manninger (7), Koleva (17), Gyimes (6), Ovecková (3). Csere: Karabasheva, Dömsödi (liberók), Ambrosio (1), Durst (-), Petőváry (-). Vezetőedző: Horváth András.

Vincent Lacombe: Nagyon boldog vagyok, hogy szettveszteség nélkül sikerült győznünk. Sikerült jól teljesítenünk fogadásból és jó volt a csapat ütő-feladó kapcsolata. A következő feladatunkra koncentrálunk, hiszen legközelebb a BRSE ellen játszunk idegenben.

Horváth András: Húsz fölött vétettünk két-három hibát, ami megbosszulta magát a játszmákban a mérkőzés folyamán. Én azt gondolom, hogy közelebb vagyunk ehhez a Kaposvárhoz, mint amit az eredmény tükröz.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Gyöngyösi Soma | 74nullanulla

1. MCM-Diamant Kaposvár - UTE
2022. február 18.