Oldal kiválasztása

Az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Diamant NB I-es női röplabdacsapata.

0 rop

A kaposváriak az újonc Jászberény otthonában lépnek pályára, és ha nyernek, óriási lépést tesznek a nyolc közé jutás bebiztosítása felé. A jászságiak keretében immár négy külföldi játékos szerepel, de a somogyiak abban bíznak, hogy jó játékkal kiharcolhatják a sikert.

A kaposváriak a nehéz kezdés után 3-0-ra verték a Palotát az újesztendő első bajnoki mérkőzésén, ezzel megerősítették hetedik helyüket a tabellán. A lányok immár elmondhatják magukról, hogy a tabella utolsó négy csapatát oda-vissza elverték, ráadásul nem is akárhogyan: a nyolc meccsen mindössze egy szettet vesztettek.
A Diamant-lányok ezután is biztosra mennének, így a következő fordulóban, Jászberényben is győzni szeretnének. A találkozó pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik az újonc otthonában. Októberben emlékezetes mérkőzést vívott egymással a kaposvári és a jászberényi együttes. Az első szettet magabiztosan nyerte a Dimant, a második játszma közepétől azonban átvette az irányítást a három idegenlégióssal felálló vendégcsapat, és végül 3-1-es győzelmet aratott.
A jászságiak azóta is a külföldi vonalat erősítik: a napokban szerződtették a 30 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott szerb feladót, Dragana Brkovicsot. A 180 centi magas röplabdázó korábban német és portugál bajnoki címet és kupaelsőséget is ünnepelhetett. Rajta kívül a Jászberény játékosa már két bosnyák és egy ukrán röplabdázó is.
Az átigazolási időszak végéhez közeledve érdekesség, hogy öt csapatban összesen 16 légiós színesíti a női NB I mezőnyét. A saját utánpótlására építő Diamant számára így egyre nehezebb lesz teljesíteni a kitűzött célokat, de a lányok ígérik: nem okoznak csalódást ebben a szezonban sem.