Oldal kiválasztása
A Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt Békéscsabán, majd Kaposváron járt, ahol eredményes tárgyalásokat folytatott a férfi és női bajnokcsapat vezetőivel, illetve a városok első embereivel.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly fogadta a Magyar Röplabda Szövetség főtitkárát, Ludvig Zsoltot, valamint a Fino bajnokcsapatának ügyvezetőjét, Borbély Csabát és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetőjét, Orosz Ferencet. Az egyeztetésen a magyar és a kaposvári röplabda helyzete került a középpontba, s több megegyezés is született.

Ludvig Zsolt főtitkár elsőként a röplabda TAO-körbe kerülésének körülményeiről és az azóta eltelt időszak eredményeiről adott tájékoztatást, és kiemelte: óriási lehetőséghez jutott a sportág, amelynek honi vezetői továbbra is az egyik legnagyobb vidéki bázisként tekintenek Kaposvárra. A tervek szerint a somogyi megyeszékhely a férfi és a női vonalon is régióközpont lesz, és a TAO-adta lehetőséggel élve, a város segítségével egy műhelycsarnok is épülhet majd a városban. Szita Károly polgármester egyértelmű támogatásáról biztosította az elképzelést, és a közeljövőben el is kezdődhet a tervezőmunka. Az új létesítmény mindenképpen jelentős előrelépést jelenthet a Kaposvári Röplabda Akadémia számára, ugyanis napjainkban, több mint kétszáz igazolt sportoló üti a labdát az utánpótlás műhely színeiben, és a munkacsarnok felépítése orvosolná a teremproblémákat.

Kaposváron már megkezdődött a háromezer néző befogadására alkalmas, új sportcsarnok építése, és ha minden az elképzelések szerint alakul, a létesítmény 2019-ben már válogatott röplabdamérkőzéseknek is otthont adhat. Utoljára egyébként még 2001-ben szerepelt ebben a városban, tétmérkőzésen a férfi válogatott, és máig emlékezetes összecsapáson 3-2-re győzte le a görögöket, amivel lényegében bebiztosította Európa-bajnoki indulását.

A megbeszélésen a kaposvári rekordbajnok férficsapat nemzetközi szereplése is terítékre került. Ludvig Zsolt kiemelte: a szövetség minden lehetséges eszközzel segíti a magyar klubcsapatok nemzetközi kupa-indulását és a hazai mérkőzések sikeres megrendezését, és azt kéri a várostól, hogy a novemberi, Nyitra elleni Challenge Kupa-találkozó legyen kiemelt esemény és a sportág ünnepe Kaposváron.

Napjainkban a somogyi megyeszékhely az egyetlen olyan vidéki város Magyarországon, ahol férfi és női NB I-es csapat is működik, az akadémia felépítése pedig szintén egyedülálló. A Fino együttesétől a következő évadban is a bajnoki címet várnak a helyi sportbarátok, az egyre markánsabb terveket szövögető női csapat pedig az első hat közé vágyik, amire a polgármester szerint is minden esély megvan.