Oldal kiválasztása
Kilencedik bajnoki mérkőzését is megnyerte az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttese Gödöllőn játszott rangadót, és 3:0 arányban bizonyult jobbnak.
A listavezető kaposváriak az MTK és a Balatonfüred elleni rangadó után újabb nehéz összecsapásra készültek a héten, ugyanis a kilencedik játéknapon Gödöllőn léptek pályára. A szebb napokat is megélt Pest megyei együttes az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutatott, így oda kellett figyelni rájuk az első perctől az utolsóig. Az első játszma a várakozásoknak megfelelően, szorosan alakult; a szett derekán még a házigazdánál volt az előny, a somogyiak a hajrában fordították a maguk javára az eredményt. A folytatásban már egyértelműen a Diamant-lányok irányították a játékot, a gödöllőiek csak tisztes távolból követték ellenfelüket. A kaposváriak 19, majd 15 pontot engedélyeztek a vendéglátóknak, és egyórányi küzdelem után elkönyvelhették újabb győzelmüket.
A csapatkapitány Miklai Zsanett 15, a szerb Nevena Iricanin pedig 14 pontig jutott, és érdekesség, hogy Harmath Zsófia hét ász-szervával is megkínálta a háló túloldalán állókat. Vacsi Evelinék mérlege továbbra is makulátlan, és veretlenül állnak a tabella élén.
– Nehezen lendültünk játékba, az első játszma végéig kellett várni arra, hogy elkezdjünk nagyon pontosan röplabdázni. A folytatásban tartani tudtuk ezt a szintet, így sikerült megszereznünk a győzelmet – összegzett a lefújás után az. 1,MCM-Diamant vezetőedzője, Sasa Nedeljkovic.
A kaposváriak a 10. fordulóban, vasárnap 16 órától, a Palota elleni hazai találkozóval folytatják majd bajnoki szereplésüket. A napokban pedig eldőlt, hogy a címvédő Fatum Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzését december 12-én szerdán 15.30 órától vívják a lányok a városi sportcsarnokban. A furcsa időpont oka a szabolcsiak igen sűrű versenyprogramja, illetve az aznap esti Fino – Kecskemét férfi rangadó, így a sportbarátok két izgalmasnak ígérkező összecsapást is láthatnak majd aznap este a somogyi megyeszékhelyen.

Női NB I., 9. forduló

Penta Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0:3 (-22, -19, -15)
Gödöllő, 100 néző. V.: Mezőffy, Farkas L.
Gödöllő: Körtvélyessy 2, Hackl 8, Dégi 10, Ludmán 7, Király 5, Nagy K. 1. Csere: Kovács A. (liberó), Tóth-Bagi, Tettamanti 1, Bálintné Széles 5. Vezetőedző: Grózer György.
Kaposvár: Miklai 15, Héri 6, Vacsi 10, Csesljar 3, Iricanin 14, Harmath 11. Csere: Hegyi (liberó). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:14, 17:21. II. játszma: 4:8, 11:16, 14:21. III. játszma: 5:8, 10:16, 14:21.