Oldal kiválasztása
Befejeződtek a második nap küzdelmei a Kaposváron zajló 12. Intersport Ifjúsági Sportfesztiválon. A több ezer fiatal összesen öt sportágban játssza mérkőzéseit, és az erős nemzetközi mezőnyben a somogyiak is jól helytállnak. Lássuk, mi történt hétfőn és kedden a pályákon!

LABDARÚGÁS
A hétfő esti ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is elkezdődött a 12. Intersport Ifjúsági Sportfesztivál. Az idei nyitó mérkőzést Kaposvár angliai testvérvárosa, valamint a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapatai vívták. Az iramra nem lehetett panasz, hiszen már az első percektől egy igen pörgős meccset láthattak a nézők. A végeredménynek viszont inkább az angolok örülhettek, hiszen 2-0-ra nyertek Horváth Miklós tanítványai ellen.
Nem csak a fiúk, a lányok is rúgják a labdát a tornán: a 14 éveseknél egy lengyel, az U16-osok között egy svéd együttes áll az élen.
Eredmények:
http://www.youthfootballfestival.org/results-football.pdf

RÖPLABDA
A leányoknál, az U10-es korcsoportban négy kaposvári és egy nagybajomi, az U12-esek között pedig két csoportban három török, egy lett és nyolc helyi együttes kezdte meg ötnapos küzdelmét a helyezésekért. A 14 éveseknél egy lett, egy lengyel és három magyar, a 16 éveseknél pedig két lett, két magyar és egy-egy német és grúz gárda alkotja a mezőnyt. A 12 esztendősök között a RÖAK-Toldi remekelt: eddigi négy meccsét egyaránt megnyerte.
A fiúknál az U18-as korosztály mérkőzéseit láthatják az érdeklődők, és a szervezők nagy örömére a magyar és a grúz válogatott is részt vesz a tornán. A grúzok a mieink első és második csapatát egyaránt 3:2-re verték meg, és a RÖAK is elkönyvelhetett már egy győzelmet.
Eredmények:
http://youthvolleyballfestival.org/results-volleyball.pdf

KOSÁRLABDA.
Három kontinens, összesen 45 csapata verseng Kaposváron az Intersport Ifjúsági Sportfesztivál kosárlabda tornáin. A megjelent együttesek között rengeteg az utánpótlás-nevelő egyesület, de akadnak olyan csapatok is, amelyek csupán a hasonló tornákat járva mérettetik meg magukat. A résztvevő együttesek többsége Európából érkezett, de jött csapat Egyiptomból, sőt még Indiából is. Szerdáig még csoportmeccsek várnak a csapatokra, péntekre viszont minden korcsoportban eldől, hogy ki lesz a fesztivál idei bajnoka.
A 10 és a 12 éves lányoknál egyelőre az ukránok állnak a tabella élén. Az U14-es kategóriában a kaposvári Gyakorlós Csibék kettőből kettőt nyertek, a 16 éveseknél pedig egy egyiptomi alakulat az éllovas.
Eredmények:
http://youthbasketballfestival.org/results-basketball.pdf

KÉZILABDA.
A kézilabdapályákon is potyogtak a gólok a nemzetközi torna első két napján, és a tehetséges magyar fiatalok mellett például tajvaniak, olaszok és hollandok is megmutatták, mit tudnak.
Eredmények:
http://www.youthhandballfestival.org/results-handball.pdf