Oldal kiválasztása

Megkezdte az Európa-bajnoki selejtezőket női röplabda-válogatottunk, amely Franciaországban, Belfortban Izraellel mérte össze erejét. A mieink simán, 3:0-ra nyertek az Eb-re való kijutás szempontjából kulcsfontosságúnak tartott találkozón. Szombaton este a házigazda francia válogatott következik. A 17 esztendős kaposvári center, Kump Aliz a kezdőhatosban kapott helyet, és 8 pontot gyűjtött.   

Sorozatban a negyedik Európa-bajnoki részvételének kiharcolására készül a magyar női röplabda válogatott. A nagy sorozat még a 2014-es selejtezőkön, éppen Franciaországban és éppen Izrael ellen kezdődött. Az akkori csapatból a mieink közül már csak Pallag Ágnes, Szakmáry Gréta és Tálas Zsuzsanna tagja a keretnek, míg az ellenfélnél Galya Devash maradt hírmondónak, viszont mindannyian a kezdőcsapatban kaptak helyet. A mieinknél Török Kata, Gyimes Zsófia és a 17 évesen debütáló Kump Aliz lépett pályára, míg liberóként Tóth Fruzsina játszott.

Eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, Aztán a szett közepén sikerült a mieinknek meglépnie négy ponttal, amit ugyan még kiegyenlítettek az izraeliek, de aztán megint a magyar csapat produkált egy négypontos sorozatot és ez ellen már nem volt ellenszere az ellenfélnek, s végül simán, 25:18-ra hozták lányaink az első felvonást.

A második játszma eleje kissé döcögősre sikerült, de aztán tízhez érve megint kialakult a négypontos különbség, majd rövidesen Szakmáry és Pallag bombáival sikerült meg is duplázni. Különösen előbbi játszott remekül, aki hét pontig jutott a játszmában, feleannyit amennyit az izraeliek összesen ebben a szettben (25:14).

A harmadik felvonásban már ellenállhatatlanok voltak a mieink, villámgyorsan elhúztak hattal és innentől kezdve izgalommentes volt már a találkozó, amelynek a végén már 13 pont is volt a különbség. Ennyi meccslabdája is volt a mieinknek, amelyből az elsőt még hárították az izraeliek, a másodikat azonban Pallag kíméletlenül bevágta (25:12).

A csapat legeredményesebb játékosa a 18 pontig jutó Szakmáry Gréta lett. Folytatás szombaton 17 órakor a házigazda Franciaország ellen.

NŐI EB-SELEJTEZŐ:
Magyarország – Izrael 3:0 (18, 14, 12)
Belfort. V: Wolf (svájci), Ewald (német).
Magyarország: Török 9, Gyimes 8, Tálas 3, Szakmáry 18, Kump 8, Pallag 11. Csere: Tóth F. (liberó), Kiss G., Vezsenyi. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Izrael: Peleg 1, Benjamin 7, Dudockin 2, Malik 12, Ganah 4, Devash 3. Csere: Zilberman (liberó), Siriha 3, Rome, Shir On, Kimel, Hakas 2. Szövetségi kapitány: Logan Tom.

Jakub Gluszak: – Látszott, hogy van különbség a két csapat között, más színvonalat képviselnek az izraeliek, de így is elégedettnek kell lennünk, hiszen az első mérkőzés mindig nehéz és megfiatalított csapattal is magabiztosan teljesítettünk és értékes győzelmet szereztünk. Mostantól egyértelműen a franciák elleni meccsre koncentrálunk, az lesz a legnehezebb találkozó ebben a csoportban, de azért jöttünk, hogy őket is legyőzzük és mindent megteszünk ennek érdekében.

(forrás: hunvolley.hu)