Oldal kiválasztása

Több mint egy hónapnyi szünet után újra tétmeccsen szólítják pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC társulatát. Tavaly decemberben a Vasas Óbuda csapatával mérkőztek (sikertelenül) az MVM Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért, hétfőn 18 órakor pedig a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes FATUM Nyíregyháza vendégei lesznek az Extraliga tavaszi nyitányán.

Azt mindenesetre túlzás lenne állítani, hogy nyugalmasan telt volna a Nyírség fővárosában a téli szünet. Az éllovas Békéscsaba mögött a második helyen fordultak, s mindenképpen változtatni akarnak. Így került hozzájuk szakmai vezetőnek a korábban Kaposváron dolgozott Sasa Nedeljkovic. A kupaelődöntőt látványosan elbukták a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttese ellenében – az első meccsen Balatonfüreden sima 3–0 arányú hazai siker született, s a nyíregyházi visszavágót is a fürediek nyerték 3–2-re –, így a tavalyi kupagyőztes idén csak a bronzéremért játszhat. Közben a Covid-járvány utolérte őket is: több kulcsjátékosuk kiesett, legutóbb pedig Németh Szabolcs vezetőedző helyett a segítője, Pampuch Csaba irányította a csapatot. A Bajnokok Ligája olasz címvédője, az Imoco Conegliano elleni idegenbeli meccsüket is ezért mondták le.

Időközben a játékoskeretüket is megerősítették két jó nevű szerb röplabdázóval. A 22 éves, 186 centi magas, magyar állampolgársággal is rendelkező Marija Cicicet – aki az előző szezonban Békéscsabán játszott, előtte pedig a Szombathelyi Haladás és az MTK szerelését viselte – azért szerződtették, hogy a sérüléssel bajlódó karmestert, a venezuelai Genesis Francescót helyettesítse. A 30 éves, ugyancsak 186 centis feladóátló, Ivana Radonjic sem lehet ismeretlen a szurkolók előtt: ő még a 2014/2015-ös szezonban a Békéscsabával ünnepelhetett bajnoki címet. Korábban légióskodott Olaszországban és Romániában is, s Ciciccel együtt Szabadkáról érkezett Nyíregyházára.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos | 74nullanulla