Oldal kiválasztása

Harmadik Európa-bajnoki selejtezőjét is lejátszotta a magyar női röplabda-válogatott, amely ezúttal Dánia ellen lépett pályára, Belfortban. Csapatunk ugyan ezúttal is kissé hullámzó teljesítményt nyújtott, ám így is magabiztos, 3:0-s sikert aratott, Folytatás pénteken, immár Budapesten, Izrael ellen, s ha ott is győznek a mieink, akkor az utolsó két meccs eredményétől függetlenül kijutottak az Eb-re.

 Bár a dánok számít a csoport leggyengébb csapatának, Jakub Gluszak nem vette félvállról őket, és a legjobbakat küldte pályára: a franciák elleni összeállításhoz képest csak annyi változás történt, hogy Bodovics került a kezdőbe. Gyorsan el is húztak a mieink az elején, s 8:2-re is vezettek, de aztán némileg hidegzuhanyként jött, hogy 10:10-nél egyenlítettek a dánok. Szerencsére fordítaniuk nem sikerült, és aztán jött egy négypontos magyar sorozat, és onnantól kezdve megint nyugodtan játszhatott a csapat. A végén hat szettlabdája is volt a mieinknek, és Gyimes Zsófia blokkjával már az elsőt sikerült pontra váltania a mieinknek (25:18).

A második játszma 4:2-es magyar vezetéssel kezdődött, de aztán 7:5-nél a dánoknál volt már az előny. Kicsit gödörbe került a csapat és a kapitány 9:6-nál időt is kért. Ezután is szenvedtek a mieink, de 14-nél nem csak egyenlíteni, hanem fordítani is sikerült. Ezután is döcögött ugyan egy kicsit a szekér, de a végén 25:20-ra így is behúzták a lányok a szettet.

A harmadik felvonásban pedig már csak egy csapat volt a pályán: villámgyorsan sikerült meglépni 5:1-re, majd 8:2-re és innentől kezdve folyamatosan nyílt az olló. Még az is simán belefért, hogy Jakub Gluszak minden olyan játékosnak lehetőséget adjon, aki eddig nem lépett pályára a tornán, így aztán Juhár Dalma, Papp Orsolya, Vezsenyi Adrienn, és Szűcs Kinga is pályára lépett, de a vége így is fölényes, 25:13-as sikert hozott. A végén pedig Papp center támadásával tettünk pontot a meccsre.

A mieink az első kört követően vezetik a csoportot Franciaország, Izrael és Dánia előtt. Amennyiben a pénteki, budapesti mérkőzésen legyőzik Izraelt, azzal a sikerrel már kvalifikálják magukat az augusztusi Európa-bajnokságra.

NŐI EB-SELEJTEZŐ:

Magyarország – Dánia 3:0 (18, 20, 13)
Belfort. V: Ewald (német), Goitre (olasz).
MAGYARORSZÁG: Török 10, Gyimes 10, Tálas 4, Szakmáry 9, Bodovics 7, Pallag 6. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Kiss G. 2, Bagyinka 4, Papp O. 2, Szűcs K. 1. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
DÁNIA: Empacher 1, F. Krogh 6, Andersen 6, Elbäk 15, S. Hansen 6, Jörgensen 6. Csere: Sallerup (liberó), Ströbäk, M. Mogensen, Jeppesen 1, E. Krogh, Nielsen. Szövetségi kapitány: Sven-Erik Lauridsen.

 A csoport másik mérkőzésén: Franciaország–Izrael 3:0 (16, 19, 14)

A csoport állása 3 forduló után: 1. MAGYARORSZÁG 8 pont (9:2 szettarány), 2. Franciaország 7 (8:3), 3. Izrael 3 (3:6), 4. Dánia 0 (0:9)