Oldal kiválasztása

Mészáros Péter együttese hazai pályán 3:0-ra nyert az újonc Kecskemét ellen. A vendégek 15, 12, majd 14 pontig jutottak. A Diamant továbbra is a nyolcadik helyen áll.

151206ki

Esélyeshez méltóan kezdte a kecskeméti Röpke SE elleni összecsapást a kaposvári csapat. A lányoknak már az első felvonás elején sikerült ellépniük, Rák Rebeka pontja pedig már 10:5-ös vezetést jelentett. Mészáros Péter először 15:8-nál izgulhatott egy keveset, hiszen egymás után kétszer is pontot szereztek a vendégek, de az időkérését követően bedarálták ellenfelüket a hazaiak, így magabiztosan, 25:15-re nyerték az első szettet. (1-0)
A második szett egy 4:0-ás kaposvári sorozattal indult, majd elkezdte pihentetni alapembereit Mészáros Péter. Pintér Zsanett és Duduka Ingrid is játéklehetőséghez jutott, utóbbi ráadásul egy ász-nyitással mutatkozott be. A vendégek továbbra is sok hibával játszottak, a játékrész pedig 25:12-es kaposvári győzelemmel ért véget. (2-0)
A harmadik szettnek koncentráltabban vágott neki a kecskeméti együttes. Sokáig nem is tudott ellépni ellenfelétől a Diamant, a második technikai szünetnél pedig mindössze három pont volt a hazai előny. Ezután azonban ismét megrázta magát Mészáros Péter csapata és előbb 10 pontos előnyre tettek szert a hazaiak, majd pedig Rák Rebeka pontjával 25:14 meg is nyerték a harmadik szettet és 3-0-ra a mérkőzést. (3-0)
Folytatás kedden 17 órától a Jászberény elleni rangadóval, szintén a városi sportcsarnokban.

151206be

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Röpke SE 3-0 (15, 12, 14)
Kaposvár, 200 néző. Vezette: dr. Árpás, Bátkai-Katona
Diamant: Szombathelyi K., Jenei, Jezerniczki, Horváth, Rák, Szívós. Csere: Csitári és Fáth (libero), Duduka, Pedranzini, Pintér Zs, Horváth Z. Vezetőedző: Mészáros Péter
Röpke SE: Kökény P., Bondor, Kiss, Tóth-Borszéki, Vezsenyi, Vígh. Csere: Gulyás, Kökény N., Páli. Vezetőedző: Szappanos Máté