Oldal kiválasztása

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, történelmi tettet vitt véghez az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese, miután első magyar csapatként bejutott a legjobb négy közé a női röplabda Challenge-kupában. A somogyiak egy a Kaposvár Arénában rendezett, buborékrendszerű tornán harcolták ki az elődöntőbe jutást.

Sokáig kérdéses volt, milyen formában és mikor rendezik majd meg a további összecsapásokat, ám most eldőlt, hogy a somogyi lányok oda-visszavágós rendszerben játsszák a nemzetközi kupa elődöntőjét a román C.S.M. Volei Alba Blaj csapata ellen. Február 24-én Marosvásárhelyen találkozik először a két csapat, míg a kaposvári visszavágót március 3-án rendezik. Bleicher Réka, a magyar válogatott feladója a balázsfalvaiakat erősíti a mostani szezonban.

Közben javában zajlik a munka az együttesnél, melyre kemény ütközetek várnak a magyar bajnokság élvonalában, azaz az Extraligában és a Magyar Kupában is. A Diamant hölgykoszorúja idei első két összecsapását a Vasas Óbuda ellen játssza. Először január 26-án, kedden 18 órakor az MK negyeddöntőjének odavágóján – a Kaposvár Arénában – mérkőzik meg egymással az angyalföldi és a somogyi együttes, majd a honi pontvadászat keretében január 31-én, vasárnap 17 órakor Budapesten csapnak össze a felek. Majd jön egy meccs február 5-én 18 órakor – hazai pályán – az MTK ellen, aztán február 9-én 18 órakor lesz a fővárosi piros-kékek elleni a kupavisszavágó. Az alapszakasz utolsó összecsapásán a február 13-án 18 órakor a SWIETELSKY-Békéscsabai RSE együttesét fogadja a szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic csapata.

Ezúttal nem lesz harmadik kör, a pontvadászat a rájátszással folytatódik majd.