Oldal kiválasztása

Gödöllőn lép pályára a Diamant

0 rop

A női bajnokság alapszakaszával együtt befejeződött a junioroké is, csakhogy amíg a felnőtteknél most egy hónapos szünet következik, addig a junioroknál már a mostani hétvégén megkezdődik a rájátszás. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese 12 győzelemmel és 10 vereséggel az ötödik helyen zárta az alapszakasz küzdelmeit, és vasárnap, Gödöllőn a házigazdák és a budaörsiek ellen lép majd pályára.

Az alapszakaszt egyébként mindössze egyetlen ponttal nyerték meg a békéscsabaiak a tavalyi döntős Vasas-Óbuda előtt, a harmadik helyen az MTK Budapest, a negyediken pedig a Teva Gödöllő végzett. Az első négy helyezett kiléte azért fontos, mert a rájátszás első fázisában ez a négy csapat rendez majd egy-egy háromcsapatos tornát.

A négy torna győztese továbbjut a júniusi hatos döntőbe, míg a másodikak május elején, egy négyes tornán küzdenek meg még a két fennmaradó helyért. Az első kettő bejut még a döntőbe, a harmadik és a negyedik pedig a hetedik és a nyolcadik helyért mérkőzik majd. Ugyanebben az időben a most hétvégi tornák harmadik helyezettjei a 9-12. helyért meccselnek majd egymással egy ugyancsak négycsapatos tornán.

A hatos döntőben majd megint két hármas csoportra osztják a csapatokat, ahol a csoportgyőztesek automatikusan a négy közé kerülnek, a másodikak pedig a másik csoport harmadikjával meccselnek az elődöntőbe kerülésért. Az elődöntő győztesei játsszák majd a finálét, míg a vesztesek a bronzéremért mérkőznek, s természetesen a negyeddöntő vesztesei is játszanak még egy mérkőzést az ötödik helyért. A további tornák helyszíneit természetesen csak a mostani forduló után lehet majd kijelölni, a résztvevők ismeretében.

A mostani hétvége meccsein viszont számos olyan játékos is pályára lép majd, akik már a felnőtt NB I-ben is rendszeresen játéklehetőséget kapnak, sőt a kupadöntőn is pályára léptek. Szombaton a Vasas Folyondár utcai csarnokában a házigazdák mellett a Fatum-Nyíregyháza és a Jászberény mérkőzik majd. A másik három csoport meccseit vasárnap rendezik majd. A Békéscsabai Városi Sportcsarnokba az UTE és a Palota juniorjai látogatnak, a gödöllői Török Ignác Gimnázium tornatermébe a kaposvári és a budaörsi lányok utaznak majd, míg az MTK Szamos utcai csarnokában a címvédő Aluprof-TF-Budapest és az Albrecht MVSC MVSI meccsel majd délelőtt és koradélután.

A junior fiúknál, a férfi NB I-hez hasonlóan még csak a 19. fordulónál tartanak, a rájátszás első fordulóját náluk csak március közepén rendezik majd.
 
A női junior bajnokság rájátszásának hétvégi programja:

FEBRUÁR 28., SZOMBAT
B csoport (Budapest, Folyondár utca):
10:00 Jászberényi RK–Vasas-Óbuda
11:30 FATUM-Nyíregyháza–Jászberényi RK
13:00 Vasas-Óbuda–FATUM-Nyíregyháza

MÁRCIUS 1., VASÁRNAP
C csoport (Budapest, Szamos utca):
10:00 Aluprof-TF-Budapest–MTK-Budapest
11:30 Albrecht MVSC MVSI–Aluprof-TF-Budapest
13:00 MTK-Budapest–Albrecht MVSC MVSI
D csoport (Gödöllő, Török Ignác Gimnázium):
10:30 Budaörsi DSE–TEVA Gödöllői RC
12:00 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Budaörsi DSE
13:30 TEVA Gödöllői RC–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem
A csoport (Békéscsaba, Városi Sportcsarnok):
12:00 UTE–Budapest Bank-Békéscsabai RSE
13:30 Palota RSC–UTE
15:00 Budapest Bank-Békéscsabai RSE–Palota RSC

(a hunvolley.hu nyomán)