Oldal kiválasztása
A Jászberény VolleyballTeam otthonában lép pályára pénteken 19 órakor az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese a női röplabda Extraliga tizennyolcadik fordulójában.
A listavezető papíron egy gyengébb ellenféllel csap össze, de ebben a kiírásban minden egyes találkozót komolyan kell venni. Nem is lehet ez másként a Diamantnál, hiszen a trónkövetelő mestere, a szabadkai Sasa Nedeljkvic mindig a maximumot követeli meg a játékosaitól és nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is. S az eredmények őt igazolják, hiszen a kaposváriak vezetik az élvonalat és már a békéscsabai diadal után eldőlt, történelmi szezont futnak, hiszen a negyediknél rosszabbak már nem lehetnek. Erre a teljesítményre méltán büszkék lehetnek, de ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy…
A Jászberény három győzelemmel és tizennégy vereséggel jelenleg az utolsó előtti, hetedik helyen áll, míg a somogyiak mérlege fordított, azaz tizennégy diadalt számlálnak és mindössze háromszor kaptak ki és vezetik az Extraligát, így a vendégek a találkozó egyértelmű esélyesei. A szakmai vezetés azonban nem számíthat a csapat legjobb és legeredményesebb játékosára, Sara Klisurára. A szabadkai kiválóság még a Vasas elleni összecsapás második játszmájában sérült meg.
Érdekesség, hogy Tálas Zsuzsannáék a pontvadászatban még nem szenvedtek vereséget idegenben: ahogy kell, hozták a kötelezőket, a nagy rangadókat pedig sorra megnyerték. Saját pályáján győzték le a Vasas Óbudát, a Békéscsabát és a Fatum Nyíregyházát is. A tiszteletet parancsoló eredménysor mögött kőkemény munka van, úgy tűnik, a lányok nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is a csúcson vannak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Békéscsabán aratott győzelmük, ahol 2–1-es vezetésnél több labdája is volt az egyenlítéshez a hazaiaknak, ám a kaposi hölgyek az összeset hárították és végül 28–30-ra bezsebelték a játszmát, s a győzelmet is.