Oldal kiválasztása
Az idei évhez képest 43 millió forinttal több, 166 helyett 209 millió forintot kapnak Kaposvár kiemelt sportegyesületei a városi közgyűléstől. A legtöbb plusz támogatásnak a röplabdázók örülhetnek, de a futballisták is több pénzre számíthatnak, ha teljesítik a célt, és feljutnak az NB III­-ba. A képviselők 17 igennel támogatták az előterjesztést.

Fordulatokban és sikerekben is gazdag volt a közelmúltban véget ért bajnoki évad. A kosárlabdaklub a hetedik helyet szerezte meg, a vízilabdázók pedig sok problémától sújtva a 11. helyen fejezték be a szezont. A Fino férfi röplabdacsapata a bajnokságban és kupában is megvédte elsőségét, a Diamant női együttese pedig, teljesítve a célkitűzést, egymás után harmadszor is bejutott a felsőházi rájátszásba, és nyolcadikként végzett az NB I-­ben.

A város ezután is a kiemelt egyesületek mellett marad, nem is akármilyen mértékben. Szita Károly polgármester bejelentette: az élklubok az idei 166 helyett 209 millió forintot kapnak a városi közgyűléstől. A röplabdasport összesen 21 millió forinttal kap többet, mint eddig, ráadásul az akadémia ingyenesen használhatja a Kodály iskola tornatermét, és a város a létesítmény világítás ­felújításába is több mint három millió forinttal beszáll. A polgármester hozzátette: az elért eredményeknél is fontosabb, hogy ezek az egyesületek kiemelkedően teljesítenek az utánpótlás-nevelés terén is. Kiemelt egyesületeink vezetői már készülnek az új évadra. A röplabdázók szeretnék megismételni idei eredményeiket, a Fino a hazai címvédés mellett a nemzetközi porondon is bizonyítana. Az MCM­lányok szeretnék megerősíteni a helyüket a női röplabda NB I középmezőnyben.