Oldal kiválasztása

A török Aydin BBSK otthonában lép pályára kedden 17 órától az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjében, a visszavágót egy hétre rá rendezik a somogyi megyeszékhelyen.

RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA, NŐK Egy győztesen megvívott kupameccs után indult el Törökországba az 1. MCM-Diamant Kaposvár, s vasárnap este már meg is érkezett Aydinba a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésére, mely magyar idő szerint 17 órakor kezdődik. A somogyi lányok az előző körben a Maccabi Haderával csaptak össze, s Izraelben (0–3), valamint hazai pályán (3–1) is magabiztos győzelmet arattak.

A törökök még nem vesztettek szettet a Challenge-kupában, pedig ők már két fordulón vannak túl, először a norvég Tromsöt búcsúztatták egymeccses párharcban, majd a bosnyák OK Gacko alakulatán jutottak túl hibátlanul. Az aydiniak együttesét többségében hazai játékosok alkotják, mindössze két légióst foglalkoztatnak, s egyikük neve ismerősen csenghet a hazai röplabdabarátoknak. Az olasz Anna Nicoletti mellett ugyanis Szakmáry Gréta is ott van a csapatukban. A magyar válogatott játékos Nyíregyházán kezdett el röplabdázni, majd Gödöllőre, onnan pedig Békéscsabára igazolt. A 2017/2018-as szezont már a SSC Palmberg Schwerin gárdájában kezdte meg, s egészen a jelenleg is futó idény kezdetéig a németeket erősítette, utána jött BBSK. Melynek szakmai munkáját Alper Hamurcu vezetőedző és két segítője, Canberk Tekmen, valamint Emirhan Ozkan irányítja.

Azt mindenképpen tudni érdemes a török bajnokságról, hogy a világ egyik legerősebb pontvadászata, így hiába állnak a kilencedik helyen, nagy játékerőt képviselnek.
A Diamant eddig kiválóan szerepel a honi kiírásokban is: az ötödik helyről várhatják a januári folytatást, a Magyar Kupában pedig – miután kiütötték a TFSE gárdáját – bejutottak a negyeddöntőbe. Ahol december 11-én szombaton 17 órától a Vasas Óbudával csapnak majd össze, a visszavágót december 19-én 18 órától rendezik a Kaposvár Arénában.

Cikk: Somogyi Hírlap