Oldal kiválasztása
Készen állnak a bajnoki rajtra az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női NB I-es röplabdázói. A klub szerdai sajtótájékoztatóján, a Corner Étteremben elhangzott: az új vezetőedzővel, valamint az átalakult játékoskerettel egyértelműen az Extraligába kerülés a csapat célja.

A névadó támogatói szerződés aláírását követően hivatalossá vált, hogy idén is 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven szerepelnek a női röplabdázók az élvonalban. Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra már több mint 6 éve támogatja a klubot, mindkét fél megelégedésére.
„Nagy büszkeség számunkra, hogy évek óta a kaposvári női röplabdacsapat mellett lehetünk. Hisszük, hogy ez egy nagyon sikeres együttműködés. A női röplabdacsapat a rendszeres mozgást, az egészséges életmódot is népszerűsíti, ezek az értékek pedig a mi cégünk számára is kiemelten fontosak” – mondta Florian Schultes, a kft. ügyvezetője.

A hagyományos évadnyitó sajtótájékoztatón Orosz Ferenc, az egyesület ügyvezető elnöke elmondta: kiemelten fontos szezon vár rájuk, hiszen a csapat egyértelmű célja, hogy az épülő Kaposvár Arénában 2019 őszétől már Extraligás meccseket vívjanak majd.

„Nagyon fontos számunkra, hogy egyre többen megismerjék a csapatot, egyre többen beszéljenek a lányokról, és azért dolgozunk, hogy egyre sikeresebbek legyünk. A tavalyi nézőszám alakulása már örömteli volt, és remélem, hogy erre a következő évadban sem lehet majd panaszunk, illetve ha majd az új csarnok elkészül, akkor ott is próbálunk úgy teljesíteni, hogy minél több néző kíváncsi legyen a csapatra. Nem lesz könnyű a dolgunk az előttünk álló szezonban, a hétvégén 8 csapatos NB I-es pontvadászat kezdődik el, 3 körös alapszakasszal, ezt követi a 6 csapatos rájátszás, és a cél, hogy a jövő évi Extraligában ott legyen majd az együttes” – fogalmazott a sportvezető.
Ennek érdekében új edzővel és új játékosokkal vág neki az NB I-es küzdelmeknek a csapat. Sasa Nedeljkovics vezetőedző szerint eredményes felkészülésen vannak túl a lányok.

„Külön örülök annak, hogy a csapat jól reagált a szisztémámra; azt, amit követeltem, tényleg 101 százalékosan teljesítették, mindegyik edzésen a játékosok a maximumot próbálták produkálni. Nagyon fontos, hogy amit terveztünk a bajnokság elején, hogy ezeket a játékosokat, ezt a csapatot összeállítsuk, ez sikerült is nagyjából” – árulta el a szakember.
A 2019-ben alapításának 50. évfordulóját ünneplő klub az utánpótlásnevelésre is még nagyobb hangsúlyt fektetne a továbbiakban.

„Bízom benne, hogy ez az év egy nagyon sikeres jubileumi év lesz, és nagyon büszke lesz az elnökség, a vezetőség arra, hogy egy ilyen kiváló szakember mellett, megerősödve Simmoné Kutas Zita visszatérésével elérjük céljainkat. Bízom benne, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat nagyon jól együtt fog dolgozni, valóban támaszkodhatunk majd az utánpótlásunkra, a RÖAK-ra, ami hatalmas tömeget mozgat már, főleg a női vonalon” – halhatuk a kaposvári női röplabdasport egyik alapítójától, Vermesné dr. Merő Zsuzsannától.
Az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem első bajnokiját vasárnap délután játssza az újonc Balatonfüred otthonában, a jövő pénteken pedig, a Gödöllő elleni hazai rangadón már a kaposvári közönség is láthatja majd a társaságot.