Oldal kiválasztása
Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club az alábbi közleményben kíván reagálni a Nemzeti Sportban megjelent Alberto Salomoni-interjúra.

Az elmúlt években sokat dolgoztunk Kaposváron azért, hogy egy ütőképes, markáns, folyamatosan fejlődő NB I-es női röplabdacsapatot alakítsunk ki, amely stabilan tagja lehet a magyar élmezőnynek. A szövetség törekvéseit támogattuk, soha nem gátoltunk olyan kezdeményezést, amely sportágunk előrelépését célozta.
Vezetőedzőnk, Zarka Péter korábban utánpótlás válogatottal dolgozott szövetségi edzőként, és ha bármilyen kérést fogalmaztak meg felénk, amelyek válogatott játékosokkal kapcsolatosak, mindig mindenben partnerek voltunk, anyagi, szakmai, emberi szempontból egyaránt.
Mindezek után, a szövetségi kapitánnyal készült interjúban azt olvashattuk, hogy – több más klub mellett – a kaposvári sem segítette egy ütőképes válogatott kialakítását. Értetlenül állunk a leírtak előtt, már csak azért is, mert a játékoskeretünk egyetlen egy tagját sem keresték meg azóta, hogy 2017. augusztus 15-én elkezdtük a felkészülést. Ilyen irányú megkeresés a tavasszal sem történt, a 2016/2017-es keretünk tagjaival kapcsolatban.
Ha így történt volna, természetesen egyesületünk gondolkodás nélkül beleegyezett volna abba, hogy játékosunk a magyar válogatott színeiben szerepeljen, és ezzel dicsőséget szerezzen városunknak és klubunknak is.
A tényekhez hozzá tartozik, hogy az egyik új igazolásunk, Leidgeb Noémi az eszéki világbajnoki-selejtező után úgy döntött, lemondja a válogatottságot, de ő májusban még nem volt a mi játékosunk. Az ő szerződése is augusztus 15-én lépett életbe Kaposváron.
Ha a jövőben bármelyik igazolt játékosunk meghívót kap a válogatott keretbe, természetesen ott lesz a helye, egyesületünk pedig mindent megtesz azért, hogy megbecsülje, segítse, támogassa ezeket a sportolónőket. Annak tükrében, hogy 2019-ben Magyarország társrendezője lesz a női Európa-bajnokságnak, kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legerősebb csapat álljon össze. Ez valóban közös ügyünk, közös érdekünk.
Ezúton szeretnénk gratulálni a női válogatott 2017-es szerepléséhez, a játékosok és a stáb munkáját mi is megköszönjük, és bízunk benne, hogy a 2019-es Európa-bajnokságon a kaposvári klub is ad majd játékost a keretbe.
Sportbaráti üdvözlettel:
Orosz Ferenc
ügyvezető-elnök