Oldal kiválasztása
Minden eddiginél nagyobb összeggel, csaknem 100 millió forinttal támogatja Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi röplabdasportot a 2019/2020-as évadban. Az erről szóló szerződéseket Szita Károly polgármester írta alá az érintett klubok vezetőivel a Kaposvár Arénában tartott ünnepségen.

Az immár hagyományos szezonnyitóra a város két élvonalbeli felnőtt csapatának tagjai mellett a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei is felsorakoztak. Szita Károly polgármester köszöntőjében kiemelte: a város továbbra is a sportág mellett áll, a 2019/2020-as évadban 96,5 millió forintos támogatást kap a Fino, az 1. MCM-Diamant és a RÖAK. A városvezető felelevenítette a sportág helyi múltját is, majd sok sikert kívánt a csapatoknak a következő évi szerepléshez. A kaposvári akadémián több mint 300 fiatal üti a labdát, a létszám az elmúlt két évben nőtt nagyot, és a remények szerint néhány esztendőn belül ismét több helyi tehetség jut majd el a felnőtt NB I-ig.
A kaposvári női csapat ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc hangsúlyozta: a vadonatúj arénában szeretnének minél több néző előtt élvezetes, izgalmas és persze győztes mérkőzéseket játszani októbertől. Ezt követően a Törzsszurkolói Klubkártya 001-es példányát a klub két EB-résztvevő játékosa, Szerencsés-Miklai Zsanett és Tálas Zsuzsanna átadta Szita Károly polgármesternek, aki megígérte a lányoknak, hogy ott lesz majd az Újpest elleni szezonnyitó rangadón.