Oldal kiválasztása

Nem történt meglepetés a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén: a Közép-európai Ligában szereplő TEVA-Gödöllő hazai pályán 3-0-ra nyert az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese ellen.

A látottak alapján a szerdai somogyi visszavágó formalitásnak tűnik.

A találkozó elején még felváltva estek a pontok, aztán megrázta magát a házigazda, és az első technikai szünetben már 8:3 volt az állás. A folytatásban már egyértelműen a Gödöllő irányította a játékot, és nem engedte kibontakozni ellenfelét. A második játszma elején Szakmáry szép ütéseivel került előnybe a hazai gárda. A Közép-európai Ligában szereplő Pest megyeiek minden játékelemben a vendégek fölé nőttek. A harmadik játékrészben sem esett vissza a hazaiak teljesítménye, így 56 perc elteltével kialakult a végeredmény.
A támadásban lényegesen erősebb hazai gárda biztosan hozta a mérkőzést, így nyugodtan utazhat a szerdán 17 órakor kezdődő  kaposvári visszavágóra.

TEVA-Gödöllő – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0 (12, 8, 11)
Gödöllő, 100 néző. Vezette: Bodrogi, Csizmarik
TEVA GRC: Kriegel É., Németh Zs., Merkószki T., Csengeri P., Szakmáry G., Széles P. Csere: Lékó L. (liberó), Lutter L., Kriegel Zs. Vezetőedző: Ludvig Zsolt.
Kaposvár: Horváth Zs., Pintér Zs., Harmath Zs., Kondor T., Szívós I., Récsei. Csere: Csitári (libero), Duduka, Szarka, Horváth K., Fekete M. Vezetőedző: Pálfy Marianna.

Ludvig Zsolt: Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget adhattam. Bízom benne, hogy a visszavágón is sikeresen tudunk majd támadni a remekül mezőnyöző Kaposvár ellen.
Pálfy Marianna: Többre számítottam ezen a mérkőzésen, de a harmadik szett játéka már tetszett. Kaposváron igyekszünk jobb ellenfele lenni a Gödöllőnek.