Oldal kiválasztása

Nem borult a papírforma a női röplabda NB I nyitó fordulójában: a bajnoki címvédő Linamar-Békéscsaba 3-0-s győzelmet aratott az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonában.

151019ki

A kaposvári lányok több mint öt hónap után játszottak újra bajnoki mérkőzést a városi sportcsarnokban, és nem voltak irigylésre méltó helyzetben, ugyanis a bajnoki címvédő és a nyáron alaposan megerősödött Békéscsaba tette tiszteletét a somogyi megyeszékhelyen. A vendégek esélyeshez méltóan kezdtek: villámrajtot vettek, jól összpontosítottak és a nyitásokban, valamint a mezőnymunkában is nagyot alakítottak. Az első szettet gond nélkül behúzta a BRSE.
A térfélcsere után jobban kezdtek a Diamant-lányok, és már 6:1-re vezettek, amikor a viharsarkiak a nyomukba eredtek. A BRSE hamarosan át is vette a vezetést, és már nem engedte ki a kezéből az újabb győzelmet. A harmadik játékrész eleje újra csak a hazaiaké volt, a Békéscsaba 10:10-nél érte utol a lelkes somogyiakat. Horváth Alexandráék jól küzdöttek, és 70 perces csatára kényszerítették a pontvadászat egyik nagy esélyesét.
Folytatás csütörtökön 17 órától Gödöllőn, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.

151019be

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-14, -17, -18)
Kaposvár: 250 néző. Vezette: Árpás, Mezei.
Kaposvár: Jenei, Rák, Jezerniczki, Horváth A., Szombathelyi K., Szívós. Csere: Csitári (libero), Pós. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Békéscsaba: Tálas, Matic, Szakmáry, Soós, Bodnár, Clement. Csere: Molcsányi (libero), Ilyés, Fábián. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása: I. szett: 1:7, 6:15, 14:23. II. szett: 6:1, 9:12, 12:16. III. szett: 6:4, 10:9, 14:16.

Mészáros Péter: Meglátszott, hogy az első mérkőzésünk volt, picit tudatosabban kellene játszanunk. A Békéscsaba megérdemelten győzött.
Sasa Nedeljkovic: Magabiztos kezdés után a fejekben már a Vasas elleni meccsen voltak a lányok. Az alapjátékunk jó volt, de több apró hiba helyenként döcögőssé tette a mérkőzést. Ezeket ki fogjuk javítani.