Oldal kiválasztása
Még négy forduló van hátra a női röplabda Extraligából és csapatunk, az 1. MCM-Diamant Kaposvár az élen áll a bajnokságban. Az már a Békéscsaba elleni – idegenbeli – bravúros győzelem után kiderült, hogy történelmi szezont fut az együttesünk, hiszen a negyedik helynél hátrébb már nem végezhet. S ez minden idők legjobb szereplése.
Ha rápillantunk a tabellára, két érdekes dolgot is felfedezhetünk. Először is, sohasem nyertünk 3–2-re, másodszor pedig sohasem kaptunk 3–2-re. Azaz vagy bezsebeltünk a győzelemért járó három pontot vagy az összeset a riválisunk vitte el, szerencsére erre mindössze háromszor (a Nyíregyháza, a Békéscsaba és a Vasas nyert egyszer-egyszer Somogyban) került sor.
Pénteken 18 órakor mi a Jászberény otthonában lépünk pályára, a harmadik helyezett Vasas Óbuda pedig az UTE vendége lesz, s ha a fővárosi rangadón a Kántor Sándor vezette lilák nyernek, akkor kilenc egységre nő az előnyünk az angyalföldiekkel szemben. Ezt három meccs alatt még ledolgozhatnák, de akkor is maximum pontegyenlőség lehet, s az egymás elleni összevetésben pedig jobbak vagyunk, hiszen háromból kétszer legyőztük a friss Magyar Kupa-győztes, mely a Bajnokok Ligájában is letette már a névjegyét. Ha tehát összejönne a fenti forgatókönyv, akkor a harmadik pozícióban zárnánk az alapszakaszt.
A jászsági összecsapás után péntek 13-án(!) 19.30 órakor az UTE együttesét fogadjuk, melyen kiderült kinek hoz szerencsét az ominózus dátum. Majd papíron egy könnyebb ellenfél, a Vacsi Evelinnel és Császár Norinával felálló sereghajtó Hungast Haladás érkezik hozzánk. Az alapszakaszt pedig Nyíregyházán zárjuk, a szabolcsiak nemrégiben edzőt váltottak, Hollósy László helyét az a Németh Szabolcs vette át, akinek a neve szép emlékeket idézhet fel a kaposvári röplabdabarátokban.
Négy kemény meccs, közte két rangadó, vár még tehát ránk. Ahhoz hogy ezeket az akadályokat is sikerrel vegyünk szükségünk van a szurkolóinkra is, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a buzdításért, a kitartásért és a sok szeretetért, amit tőlük kaptunk!

A hátralévő meccseink:

2020. március 6. (péntek, 19 óra): Jászberény VolleyballTeam–1. MCM-Diamant Kaposvár.
2020. március 13. (péntek, 19:30 óra): 1. MCM-Diamant Kaposvár–UTE
2020. március 20. (péntek, 18óra): 1. MCM-Diamant Kaposvár–Hungast Haladás
2020. március 27. (péntek, 18 óra): FATUM Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár