Oldal kiválasztása

Rólunk

A Kaposvári Női Röplabda Club a város első számú női együttese, a megye és a régió legmagasabb szinten szereplő női röplabdaklubja. Az egyesületet 1969-ben alapították, napjainkban is amatőr alapon működik, a játékoskeretet saját nevelésű somogyi középiskolások és egyetemisták alkotják. A csapat jelenleg az NB I-es mezőny stabil tagja, a cél a nyolc közé jutás az élvonalban.
Jelenlegi együttesünk jogelődje 1968-ban jutott fel először az élvonalba, és a későbbiekben sikeresebb és kevésbé eredményes időszakok váltották egymást, attól függően, hogy a tudatos utánpótlás-nevelés gyümölcseként milyen erősségű csapatok alakultak ki, illetve milyen volt a magyar női röplabda színvonala. Az elmúlt 15 évben már BITT KNRC néven szereplő társaság többször is kiválóan teljesített: 2007-ben a hatodik, 2008-ban pedig a klubrekordot jelentő ötödik helyen végzett a magyar élvonalban! Ez volt az eddigi legnagyobb sikerünk: a csapat a négy magyar profi klub mögött szerezte meg a legjobb helyezést!
A kaposvári röplabdás utánpótlás-nevelés egyedülálló az országban: a 2011-ben megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia keretein belül leány és fiú szakosztály is működik, együtt, egy szakmai irányítás alatt, és mintegy 230, 8 és 18 év közötti fiatal üti a labdát színeiben, 14 csapatban!
A 2012 őszétől 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem néven induló felnőtt NB I-es csapat a kaposvári városi sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit. Örömmel tapasztaltuk, hogy az elmúlt években nőtt a nézőszám, így átlagosan 150-200 néző látogatja a meccseket.
Külön köszönjük támogatóink, partnereink segítségét. Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. és a Kaposvári Egyetem kiemelten támogatja egyesületünket.  
Csapatunk összes hazai mérkőzését – az országban egyedülálló módon – élőben közvetítik az interneten, a www.kapos.hu oldalon, és az összes találkozót felvételről közvetíti a Kapos Televízió. A helyi televízió minden meccsről előzetest és összefoglalót is készít.
A csapat rendszeresen megjelenik a megyei napilapban (Somogyi Hírlap), a város hetilapjában (Kapos Extra), illetve a megyei sporthetilapban (Somogy Sportja) és a helyi internetes portálokon, illetve a mérkőzés-tudósítások révén az országos sportsajtóban és a sportos hírportálokon.

 

Vezetőségünk

Elnök: dr. Karl Schultes
Ügyvezető elnök: Orosz Ferenc
Elnökségi tagok: Czipó Ervin (örökös tiszteletbeli elnök), Vermesné dr. Merő Zsuzsanna, Simonné Kutas Zita
Vezetőedző: Mészáros Péter

 

Hazai mérkőzéseink helyszíne

Kaposvári Sportközpont és Sportiskola
Cím: 7400 Kaposvár, Arany J. u. 97.
Tel.: 82/527-690, Fax: 82/527-691
Igazgató: Dér Tamás
Honlap: http://www.kapos-sport.hu