Oldal kiválasztása

Az elmúlt évhez hasonlóan ünnepélyes évadzárót tartott a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely az Arany úti sportcentrumban.

140628evz

A köszöntő és az értékelés után átadták a Horváth Éva Röplabda Alapítvány „Jó tanuló, jó röplabdás” díjait hat kategóriában és az év edzőit is megválasztották.

Az ünneplés jegyében invitálta évadzáróra játékosait, edzőit és alapító tagjait a Kaposvári Röplabda Akadémia. A 2011-ben megalakult utánpótlás-műhely újabb sikeres és tanulságos évet zárt. A fiú szakosztály alaposan kitett magáért: a serdülők ezüstérmet szereztek a korosztályos országos bajnokság döntőjében, az ifjúsági, a gyermek és a mini csapat pedig egyaránt az előkelő negyedik helyen végzett. A lányok sajnos nem jutottak el az országos döntőkig, de nagy számban és lelkesen dolgoztak egész évben. A remények szerint minél több tehetség kopogtat majd az előttünk álló években a felvevő egyesületek kapuján. A példaképek köztünk vannak: Kaposvár az egyetlen olyan vidéki város az országban, ahol NB I-es női és férfi csapat is működik.
Horváth Éva egyesületi elnök és Dér Tamás városi sportbizottsági elnök köszöntője után a röplabda akadémia fiataljainak példaképeit, a Fino Kaposvár SE és az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC NB I-es felnőtt csapatának megjelent tagjai kaptak nagy tapsot. Harmath Zsófia és Geiger András egyaránt színpadra lépett, és a Fino visszavonuló kapitánya megszívlelendő tanácsokkal látta el a jövő nagy játékosait.
Ezek után a díjátadások következtek a sorban. A Horváth Éva Röplabda Alapítvány 2013 tavaszán alakult meg. A Demeter György vezette kuratórium hat kategóriában írt ki pályázatot a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben sportoló fiatalok számára, így ismét odaítélték a „Jó tanuló, jó röplabdás” címet a leány és fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban. A jelöléseket a csapatok edzői adták le, és a feltételek között szerepelt a röplabdában kiemelkedő, szorgalmas, eredményes teljesítmény, a példaértékű magatartás, a tanulásban pedig a négy egész feletti átlag. A díjazottak emléktárgyban és pénzjutalomban részesültek.
A kuratórium az év edzőit is megválasztotta. A női szakágban a Vermesné dr. Merő Zsuzsa díj 2014-es díjazottja JEZERI TIBOR lett, aki évek óta dolgozik a kaposvári leány utánpótlásért, és a gyermek korosztállyal végez áldozatos, komoly munkát. A férfi szakágban a Gáspár István díjat 2014-ben VARGA PÉTER vehette át, aki nagyszerű évet zárt: tanítványaival ezüstérmet szerzett az Országos Serdülő Bajnokság békéscsabai döntőjében, emellett segítette a Fino junior csapatának munkáját az aranyéremmel zárult fináléban.
Az évzárón külön köszöntötték a Somogy Megyei Sportszövetség titkárság-vezetőjét, Károly Krisztinát, aki megalakulása óta lelkiismeretesen, nagy odaadással segíti a Kaposvári Röplabda Akadémia működését. A szervezők külön köszönetet mondtak a házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. munkatársainak az előkészületekben és a lebonyolításban nyújtott segítségért.

 

JÓ TANULÓK, JÓ RÖPLABDÁZÓK

A gyermek leány kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ban: RUCZ RÉKA
Rucz Réka a Zrínyi Ilona Tagiskola 8. osztályos tanulója, nyolc éven keresztül kitűnő eredménnyel végzett, és a következő tanévtől a Munkácsy gimnázium két-tannyelvű képzési osztályába fog járni. Az edzéseken példamutató szorgalommal és kifogástalan magatartással vett részt, edzést csak betegség miatt hagyott ki. A kezdőcsapat liberója, akinek határozott célja, hogy majd a felnőtt csapat liberója lesz. 2000-es születésű, azaz jövőre is gyermek korosztály tagja lesz. Edzője: Jezeri Tibor.
A gyermek fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ben: SZABÓ BENCE
Bence az idén csatlakozott csak a Kaposvári Röplabda Akadémiához. Dabroncról érkezett hozzánk, kifejezetten azért, hogy a majd később a ranglétrát végigjárva majd Ő is hazánk egyik legjobb felnőtt csapatban játszhasson, és igazi röplabdássá válhasson. Be is váltotta a hozzá fűzött reményeket: a csapat megválasztotta kapitányává és hamar vezérré vált. A bajnokság során több mérkőzésen is Ő volt a csapat legeredményesebb játékosa. Ez az országos döntőn sem volt másképp, amiért különdíjban is részesült. A korosztályos válogatottba is beválogatták, és mostanra már mondhatjuk, hogy a nemzeti csapat stabil emberévé vált. A sport mellett az iskolában is kiválóan teljesít. A tanulmányi átlaga 4,5 felett van, magatartása és szorgalma is egyaránt példás. Edzője: Kovács Balázs.
A serdülő leány kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ben: HANUSZ RÉKA
Hanusz Réka a rövid edzői értékelés szerint az egész évben, mind edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken kiemelkedő, szorgalmas munkát végezett, és mindezek mellett iskolájában is kiemelkedő átlagot ért el! Edzője: Csitári Virág.
A serdülő fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ben: BÖGÖLY GÁBOR
Akadémiánk egyik legtehetségesebb növendéke az elmúlt tanévben az ifjúsági és a serdülő csapatban is szerepet kapott, emellett a Fino junior és felnőtt együttesében is pályára lépett. A mérkőzéseken kiemelkedően teljesített. Gábor a Táncsics Mihály Gimnázium tízedikes diákja, s az iskolapadban is megállta a helyét. Edzői: Varga Péter, Biki Mária, Demeter György.
Az ifjúsági leány kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ben: PEDRANZINI LETIZIA
Letizia a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, és az elmúlt tanévben is kiemelkedő tanulmányi eredményt ért el. Az elmúlt évadban a Röplabda Akadémia ifjúsági csapatában kapott szerepet, emellett pályára lépett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es junior együttesében, és bemutatkozott a felnőtt csapatban is. Az edzéseken, illetve a mérkőzéseken egyaránt nagyszerűen teljesített. Edzője: Oláh János.
Az ifjúsági fiú kategóriában a Jó tanuló, jó röplabdás cím díjazottja 2014-ben: BALOGH PÉTER
Balogh Péter 4,7-es tanulmányi átlaggal zárta a tanévet a Táncsics Mihály Gimnáziumban, és az idén érettségizik. Edzésmunkája példamutató, edzéslátogatottsága 99%. Minden edzésen nagy szorgalommal és kitartással végezte feladatát. A csapat tagjaival szemben segítőkész volt, az ifi csapat csapatkapitánynak választotta. Kiváló sportolói tulajdonságokkal rendelkezik, összefogja csapatát, segíti társait, és az edző munkáját is nagymértékben támogatja hozzáállásával. Edzője: Biki Mária. 

Gratulálunk!