Oldal kiválasztása
Alaposan túlszárnyalta az előzetes várakozásokat, és pontot szerzett a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes Vasas Óbuda otthonában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. A pontvadászat vasárnapi fordulójában rendezett találkozón a nagyot küzdő somogyiak a második és a negyedik játszmát tudták megnyerni a három amerikai és egy görög légióssal felálló fővárosiak ellen, a végén aztán felülkerekedett a nagyobb rutin.
A nyitó szett a remek erőket felvonultató házigazdáké volt, aztán magára talált a Diamant, és a térfélcsere után összejött az egyenlítés. A harmadik játékrészben újra a Vasas gyűjtötte szorgosabban a pontokat, majd újra a somogyiak percei következtek. A negyedik játszmában Sitkeyék 8:4-re, majd 16:13-ra is vezettek, a végén azonban utolérte ellenfelét a fővárosi alakulat. A hajrában nem mindennapi izgalmak következtek: a kaposváriak végül a ráadásban harcolták ki az újabb szakaszsikert. A mindent eldöntő, rövidített játékrész már egyértelmű volt: Jókay Zoltán együttese, ha a vártnál sokkal nehezebben is, de hozta a kötelezőt.
A kaposváriak minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a magyar mezőny egyik legjobb csapatának otthonából raboltak pontot. Zarka Péter vezetőedző többször is megvariálta a felállást, és aki pályára lépett, élt is a lehetőséggel. A barzil Araujo 21 pontjával az egész mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. Korniss Ildikó szintén sok fejtörést okozott az ellenfélnek, és Rák Rebeka, valamint Kocsi Aliz is sokat lendített a csapat szekerén. A fiatal Mészáros Zsófia kritikus helyzetben, egy ász-nyitással mutatta meg magát.
Folytatás pénteken 18 órától, hazai pályán, az UTE ellen. A Vasas elleni produkció mindenképpen hitet adhat a folytatáshoz!
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:2 (13, -19, 21, -24, 6)
Folyondár u., 200 néző. V.: Mezei, Nagy L.
Vasas: Sklar 18, Szedmák 3, Rountree 16, Török 14, Hardy 18, Kountoura 4. Csere: Lévai (libero), Bánlaki (libero), Németh A. 4, Durst, Kiss G. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Kaposvár: Bagyinka 5, Araujo 21, Szívós 2, Korniss 13, Rák 14, Sitkey 5. Csere: Csitári (libero), Kocsi 3, Horváth A. 2, Mészáros Zs. 1, Héri. Vezetőedző: Zarka Péter.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 21:13. II. játszma: 8:3, 12:16, 16:21. III. játszma: 8:6, 16:14, 21:19. IV. játszma: 4:8, 13:16, 20:21, 21:23. V. játszma: 5:2, 10:6, 12:6.
Jókay Zoltán: Ma csak a győzelemnek tudunk örülni. Az eddigieknél szebb estét kívánok mindenkinek a nap hátralévő résére.
Zarka Péter: Gratulálok a lányoknak! A csapat tagjai végig nagyon küzdöttek, hajtottak. Bátran játszottak, akarták a sikert, és két játszmát sikerült is megnyerni. A végén a Vasas nagyobb rutinja döntött. A mérkőzés közben sokat cseréltem, változtattam, ami be is váltotta a reményeket.