Oldal kiválasztása

Az Extraliga tizedik fordulójában a Kaposvári Női Röplabda Club a bajnoki címvédő Vasas Óbuda együttesét látta vendégül. Egy szettben sikerült megszorongatni az éllovast, de végül 3–0-s végeredménnyel elvitték a három pontot az angyalföldiek.

A mai mérkőzésen a 3. hete sérült Hegyi Bianka mellett a török négyes ütőre Nehir Kirazra sem számíthatott Vincent Lacombe, utóbbinak a hasfala sérült és 2 hét kényszerpihenő vár rá. A túloldalon a Vasas Óbuda teljes kerettel érkezett a találkozóra. Remek hangulat uralkodott a Városi Sportcsarnokban, ahol kaposvári és budapesti szurkolók egyaránt hallatták a hangjukat. Kissé megilletődötten kezdett a KNRC, javarészt Isidora Ubavic és Gyimes Zsófia termeltek szépen, de aztán Godó Panna egy ásszal iratkozott fel a pontszerzők közé. Négyről kettőre zárkózott a Kaposvár, ám a vendégek alaposan megszórták ellenfelüket egy hatos sorozattal. Vincent Lacombe 9–18-as angyalföldi vezetésnél volt kénytelen kikérni a második idejét, mert egyelőre nem tudtak mit kezdeni a hazaiak a bajnoki címvédővel. Leginkább Taylor Bannister és Yuliya Boyko okozta a legnagyobb bonyodalmat a somogyiak számára. A nagy különbség ellenére a Vasas a legtöbbször nem szerezte meg simán a pontjait, a KNRC sokszor hosszú labdamenetekre késztette az éllovast. A hajrában ugyan három egységet szerzett zsinórban a hazai alakulat, ám ez nem volt elég a szorosabb állás kialakításához, az ellenfél az első szettlabdát kihasználva tíz ponttal nyerte a játszmát. (15:25)

Jobb hangulatban és nagyobb önbizalommal tértek vissza a pályára a kaposvári lányok. A meccs során először 5–4-nél át is vették a vezetést, Godó Panni pedig a nyíregyházi remek formáját folytatta ezen a mérkőzésre is. Ezúttal idegesebben játszottak a vendégek, ennek okán négypontos hazai vezetésnél a találkozó során először kérte ki idejét Ioannis Athanasopoulos. Ám a somogyiak megfoghatatlannak tűntek, keveset hibáztak és nagyon magabiztosan játszottak. Kilenc is volt közte, amikor a pestiek „jobb később mint soha” alapon elkezdték a felzárkózást, öt egységet szereztek sorozatban, így már csak négy egység volt a hátrányuk. Ezután érkezett Jámbor Cecília, aki rögtön két ászt produkált, majd egyenlíteni is tudott 19–19-nél a vendég együttes, s a vezetést is átvette. A Vasas jutott szettlabdához, az elsőt még hárítani tudták a hazaiak, de a hatalmas küzdés eredményeként az angyalföldiek húzták be ezt az etapot is. (23:25)

A harmadik felvonásban Lacombe mester alaposan felforgatta a kezdő hatost. Bodovics helyett Radnai Luca, Szedmák Réka helyett pedig Budai bizonyíthatott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok és újabb izgalmas labdameneteknek lehettek szemtanúi a szurkolók. Aztán nem éppen a Kaposvár oldalán állt a szerencse, és egy hétpontos sorozatot produkált a címvédő. Az első játszma után a harmadikban is a pestiek akarata érvényesült. Bár a hazaiak végig küzdöttek és három szettlabdát is hárítottak, a Vasas Boyko ütésével 25–18-ra le tudta zárni a mérkőzést. (25:18)

KNRC–Vasas Óbuda 0–3 (–15, –23, –18)
KNRC: Godó (8), Gyimes (7), Maggioni (1), Szedmák (2), Bodovics (4), Ubavic (17). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Budai (3), Radnai Luca (1), Renko-Ilic (1). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Vasas: Török (7), Papp (3), Bannister (9), Boyko (13), Abdulazimova (10), Fábián (1). Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi (3), Kump (4), Skrypak (5), Jámbor (2). Vezetőedző: Ioannis Athanasopoulos.

Vincent Lacombe: – Gratulálok a Vasasnak. A második szettben közel álltunk a részsikerhez, de nem sikerült megnyernünk a szettet, elhibáztuk a lehetőségeinket. Folytatjuk a munkát, készülünk a következő mérkőzésre.

Ioannis Athanasopoulos: – Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, mert mindenki, akit pályára küldtem, hozzátette a magáét ehhez a sikerhez és a második szettben bemutatott nagy fordításhoz. Külön gratulálok Cilinek, aki remek nyitásokkal szállt be, de az egész csapatot dicséret illeti, mert nagy hátrányban sem adta fel senki. Ez volt 16 nap alatt a hatodik meccsünk, egy „nehéz” teremben sikerült győznünk.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos, Fajcsi Dominik
Statisztika