Oldal kiválasztása
Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata egy tehetséges, korosztályos válogatott centerrel erősödött idén januárban. A 16 esztendős Kump Aliz Gödöllőről igazolt a somogyi megyeszékhelyre, és hamar beilleszkedett új együttesébe. A sport mellett a tanulás is fontos, az ifjú reménység a Munkácsy gimnáziumban folytatta középiskolai tanulmányait, miután klubot váltott.
– Szerencsére a családom és én is jól vagyunk, mindenki egészséges, de vigyázunk egymásra és otthon maradunk – válaszolta érdeklődésünkre Aliz. – Igyekszem a pozitív oldalát nézni a kialakult helyzetnek, most van időm bepótolni a családdal eltöltött időt, amire az elmúlt hónapokba nem volt lehetőség. Utol tudom érni magam a tanulással is, az online tanítás által jobban be tudom osztani az időmet. Emellett minden nap edzünk tesómmal, futunk a közeli erdőbe, spinningelünk, gyógytornázunk és itthon elvégezhető saját testsúlyos feladatokat csinálunk, segítünk egymásnak, hogy formában maradjunk.
A fiatal center hamar beilleszkedett, jól érezte magát az új közösségben ráadásul az Extraligás bemutatkozására sem kellett sokat várni.
– Mindannyian sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon. Nagyon hiányzik a csapat, az edzések, a meccsek és a lányokkal együtt töltött idő. Nagyon sok munka volt ebben az évben, és még csak most jött volna a java. Sajnálom, hogy nem mutathattuk meg a végén, mi van még bennünk. Úgy gondolom, hogy történelmi sikert értünk volna el, és felállhattunk volna a dobogó tetejére. Nekem a lányok bajnokok. Úgy gondolom, mindenben fejlődtem. Nagyon sok újat tanultam, mind mentálisan, mind a technikámban. Még sok munka van előttünk, várom, hogy belekezdjünk. Eleinte nehéz volt megszokni az új környezetet, de egy kis idő után összeállt az új napirendem, amiben sokat segített, hogy bárkihez fordultam, nyitottak és segítőkészek voltak. Számomra az egyik legemlékezetesebb mérkőzés februárban volt a Vasas ellen. Akkor csatlakoztam a csapathoz, első meccs volt, amit megnéztem lent, és fantasztikus volt, a szinte megtelt Arénában remekül játszottunk. A másik számomra fontos meccs Jászberényben volt, mikor először kaptam játéklehetőséget. Bevallom, izgultam, de bízom és bíztam akkor is a lányokban és segítettek, biztattak a pályán – zárta gondolatait Kump Aliz.