Oldal kiválasztása

A következő évadban is az 1. MCM-Diamant Kaposvár Challenge Kupa és Magyar Kupa bronzérmes, magyar bajnoki elődöntős együttesét erősíti majd Kump Aliz. A 17 esztendős, immár felnőtt válogatott kerettag center döntésében fontos szerepet játszott, hogy az elmúlt évben sokat fejlődött, komoly tétmérkőzéseken is megmutathatta magát, illetve a kaposvári Munkácsy gimnáziumban érettségizik majd 2022 májusában. 

 

A 2003-as születésű röplabdázó négy éven át szerepelt Gödöllőn, és itt mutatkozott be a felnőtt NB I-ben. Emellett természetesen pályára lépett a korosztályos együttesekben is, és eddigi pályafutása során egy serdülő harmadik, valamint egy-egy ifjúsági és junior második helyezést könyvelhetett el társaival. Nevelőedzői Nyári Piroska, Horváth Kristóf és Dóczi István voltak.  Tehetségére a válogatott edzői is felfigyeltek, így három és fél éve bekerült a korosztályos keretbe. Kump Aliz tavaly januárban, a további fejlődése érdekében döntött úgy, hogy még az átigazolási időszak vége előtt klubot vált, és végül az Extraligában markáns terveket szövögető 1. MCM-Diamant ajánlatára mondott igent. A 188 centis center döntését nagyban befolyásolta  Szasa Nedeljkovics vezetőedző személye, valamint az, hogy sikerült testközelből is megismerni a csapatot, a várost, illetve a klub céljait.

Kump Aliz sikertörténete a 2020/2021-es évadban is folytatódott. A fiatal játékos a hazai és a nemzetközi mérkőzéseken is megkapta a lehetőséget, a bajnoki elődöntőt és az öt mékőzéses bronz csatát pedig végigjátszotta az elejéről a végéig. A Békéscsaba elleni párharc negyedik találkozóján csapata egyik legjobbja volt 16 szerzett pontjával és lelkes játékával. Teljesítményét Jakub Gluszak szövetségi kapitány is elismerte azzal, hogy előbb novemberben, majd márciusban is meghívta az Európa-bajnoki selejtezők előtt álló magyar válogatott keretébe.

– Hosszú távra tervezek a röplabdával, és nem titok, hogy az érettségi után külföldre szeretnék majd menni. Biztos vagyok benne, hogy a Diamant csapatában a következő szezonban is sokat tudok majd fejlődni  – mondta a fiatal tehetség.

 

Kaposvár a legjobb hely a fiatal tehetségek számára!

„Most már kijelenthető, hogy tavaly januárban az ideális helyszínt választotta Alíz a fejlődése szempontjából – fogalmazott a Diamant vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics, aki három sikeres szezon után néhány hete újabb három évvel meghosszabbította a szerződését a klubbal. –  Amikor 16 évesen ide jött hozzánk, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar meghatározó játékos válhat belőle. A pályája jó úton halad, és nagyon örülünk, hogy ebben az idényben ennyit lépett előre a játéka. Nagyon motivált minden edzésen és mérkőzésen, hatalmas potenciál rejlik benne.”

A kaposvári klub számára egyébként fontos a magyar tehetségek fejlesztése és szerepeltetése. Az idei keretben öt húsz évnél fiatalabb játékos kapott helyet, és Kump Aliz mellett még egy középiskolás, a szintén 17 esztendős Tóth Jázmin is végigdolgozta az elmúlt két évet a nagy csapat tagjaként. A Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben 300 lány röplabdázik, és a legjobbak előtt továbbra is nyitva áll a felnőtt együttes kapuja. Akár Somogyból, akár a dél-dunántúli régióból, akár az ország más részeiből.