Oldal kiválasztása

A Balatonfüred elleni hazai siker után idegenben sem hibázott az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A lányok 3:0 arányban győztek a DVTK otthonában.

Az újonc borsodiak a szezon első hazai mérkőzésére készültek, a kaposváriakra pedig a két és fél héttel ezelőtti nyíregyházi túra után újabb hosszú út várt. A több mint 100-szoros válogatott feladó, Király-Tálas Zsuzsanna sérülése miett ezt a találkozót is kihagyi kényszerült, így a 19 esztendős Kalmár Viktória vette kézbe a karmesteri pálcát. Már az első szettben kiderült, hogy nagy a különbség a két egüttes között. A Diamant-lányok kézbe vették az irányítást és végig vezetve húzták be a játszmát 25:12 arányban. A folytatásban is a vendégek diktálták a tempót, a DVTK csak tisztes távolból követte őket. A harmadik játékrészben sem történt változás, a kaposváriak esélyeshez méltóan röplabdáztak egészen a lefújásig, így nem maradt el a várt, magabiztos diadal.
Lányaink az előttünk álló napokban sem unatkoznak: kedden Magyar Kupa-nyolcaddöntő mérkőzésen fogadják a Székesfehérvári MÁV gárdáját, csütörtökön este pedig bajnoki rangadót játszanak Újpesten.

Női Röplabda Extraliga, alapszakasz 3. forduló

DVTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (-12, -17, -13)
Miskolc, Generali Aréna, 300 néző. Játékvezető: Adler, Tillmann.
DVTK: Sitku 2, Kovács E. 4, Kiss E. 4, Beddingfield 6, Kundrák 1, Szajkó 3. Csere: Dömsödi (liberó), Egri 3, Horton 5. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
Kaposvár: Djurić 8, Kalmár V. 1, Matić 6, Bodovics 5, Helić 9, Klisura 10. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump 1, Szűcs 4, Szedmák 4, Tóth J. Vezetőedző: Sasa Nedeljković.

Toma Sándor: – Kicsivel többre számítottam, noha voltak azért olyan labdamenetek, ahol lehetett látni, hogy van a csapatunkban potenciál. A mai napon azonban a nyitásfogadásunk nem tette lehetővé, hogy megmutassuk az erényeinket. A kaposváriak jól kiszedték a kulcsembereinket, így nem tudtunk precíz játékot nyújtani. Látjuk azt, hogy mit kell még hangsúlyosabban gyakorolnunk, és ha az összeszokottság hiányából fakadó hibáinkat redukáljuk, előbb-utóbb jön a siker is.
Sasa Nedeljkovic: Méltó lezárása volt ennek a hosszú hétnek a miskolci győzelem. A csapat a tervek szerint játszott, tetszett a lányok hozzáállása. Megpróbáljuk ezt a formát átmenteni a következő hétre is.

 

Csapatunk támogatója a Szerencsejáték Zrt.