Oldal kiválasztása

Az Extraliga soron következő mérkőzésén a papíron gyengébb erőket képviselő Székesfehérvár volt a Kaposvár ellenfele péntek este a Városi Sportcsarnokban. A KNRC a héten felhívást is intézett szurkolói felé a törökországi földrengések károsultjainak megsegítésére, és jó volt látni, mennyi adományt összegyűjtöttek a kaposváriak a bejáratnál, amelyet hamarosan majd a katasztrófa sújtotta területekre is eljuttat a csapat.

Ami pedig a pályán történt a nagyrészt a kaposvári lányok kottájából volt játszva. Már az első szettben kirajzolódott a különbség, jöttek sorban a hazai pontok a Szedmák-Ubavic-Gyimes triótól, de tényleg mindenki odatette magát, akit a mester a pályára küldött, látszott is a végeredményben, 25-15, 1:0 ide.

A második szettben mintha kicsit lazábbra vettük volna a figurát, itt egy darabig fej-fej mellett haladt a két csapat sőt, a Székesfehérvár többször is előnybe tudott kerülni, aztán jött a Szedmák-show. A hazaiak szélső ütője megállás nélkül sorozta a pontokat, ha nem fújják le, ki tudja hol állt volna meg, így is 17-et hozott összesen a meccsen, 25:18-al pedig már 2:0 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szettben aztán továbbra sem volt kérdés a győztest illetően, jött is rendesen a fiatalítás, a végére már együtt volt a pályán Radnai Luca, Nehir Kiraz és Rudy Renko Ilic is, akik az egész meccsen parádésan játszó Godó Pannival megtámogatva be is állították a végeredményt 25:15, 3-0-ás kaposvári győzelem.

Ennél jobban talán nem is lehetett volna hangolni a szerdai Békéscsaba elleni Magyar Kupa elődöntőre , ahol hatalmas szükség lesz a hazai közönségre 18:00-tól a Kaposvári Sportcsarnokban.

KNRC – MÁV Előre SC-ST.SOLAR 3:0 (15, 18, 15)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 397 néző. Vezettte: Szarka, Halász T.
KNRC: Godó (6), Gyimes (7), Maggioni (4), Szedmák (17), Bodovics (5), Ubavic (13). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Kiraz (1), Radnai Luca (1), Renko Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
MÁV Előre: Narancic (1), Ertz (5), Csabai (6), Dvoracek (6), Tóth (4), GIlfillan (5). Csere: Kovács, Borostyán (liberók), Kiss (3), Szabó (-), Szilágyi (-), Dolotova (1). Vzeetőedző: Nagy Fanni

Vincent Lacombe: Boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, és hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak is. Nem állunk meg, a hétvégén már elkezdjük a felkészülést a kupaelődöntő visszavágójára, ahol mindent megteszünk majd az aranyszettért és a továbbjutás elérésért.

forrás: 74nullanulla
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika