Oldal kiválasztása
A pályán és a pályán kívül is rangadót nyert a női röplabda NB I. nyitó fordulójában az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese. Sasa Nedeljkovic tanítványai a nyári szünetben megerősödött Balatonfüred otthonában léptek pályára, és 3:0 arányban győztek. A kezdés előtt kiderült: a házigazdáknál mindössze öt játékosnak volt érvényes a sportorvosi engedélye, így a somogyiak játék nélkül húzták be a meccset. A két együttes ettől függetlenül – előkészületi találkozón – összemérte egymással a tudást, és a Diamant itt sem hibázott.

A pontvadászat első játéknapján a kaposváriak az újonc, ám öt idegenlégióst foglalkoztató és az Extraligába vágyó Balatonfüred otthonában mutatkoztak be. A somogyi csapatkapitány, Miklai Zsanett pontjai vezették be a(z edző)mérkőzést, majd Császár Norina tette le a névjegyét egy remek nyitással. A vendégek már 10:3-ra vezettek, amikor a Veszprém megyeiek is játékba lendültek, és megkezdték a felzárkózást. Izgalmas csata bontakozott ki a pályán, de amikor igazán kellett, akkor a kaposváriaknak a helyén volt a szívük és a kezük, és végül behúzták a nyitó játszmát.
A térfélcsere után is a Diamant irányította a játékot a fiatal Hegyi Bianka a liberó posztján ügyeskedett, Vacsi Evelin pedig nem csak a centertámadásokkal tűnt ki, hanem hatásos szerváival is. Császár pontosan fogadta a nyitásokat, ráadásként bátran támadott, Csesljar pedig a feladó posztján remekelt. A hazaiak mindössze 15 pontig jutottak. A harmadik játékrészben Sasa Nedeljkovic vezetőedző Szivósnak, Horváth Alexandrának, Hérinek, majd Kanizsainak is lehetőséget adott, és hiába szerzett a csapat a szett elején megnyugtató előnyt, végül kapaszkodni kellett a győzelemért. A 25:23-as végeredményt Vacsi alakította ki.
A lányok pénteken 18 órától hazai közönség előtt is bemutatkoznak, a Gödöllő elleni rangadón szintén a három pont megszerzése a cél.
Az 1. forduló eredményei:
Szent Benedek Balatonfüred – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0:3 (-0, -0, -0)

DVTK – Budaörs 1:3, Palota – TFSE 3:2, MTK – Gödölllő 3:0