Oldal kiválasztása
Bejutott az elődöntőbe a magyar női röplabda válogatott a Nápolyban zajló Universiadén. Lányaink Kanada ellen győztek magabiztosan, 3:0 arányban. Az egyetemisták és főiskolások világjátékán a fináléba kerülésért a házigazda Olaszország lesz a mieink ellenfele. A magyar szakmai stáb tagja az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás alakulatának másodedzője, Böcz Dávid.
Az eddigi legnehezebb mérkőzésére készült egyetemi válogatottunk a négy közé kerülésért, végül azonban a legkönnyebb mérkőzés kerekedett belőle. Pedig a kanadaiak úgy lettek másodikak a csoportjukban, hogy szettet nyertek az oroszok ellen. A mieink azonban az elejétől kezdve irányították a játékot, gyorsan el is léptek három ponttal, s bár 6:5-nél sikerült visszazárkózniuk egyre, de ezt követően villámgyorsan megint hat pont lett a különbség. A végén kilenc szettlabdája volt a mieinknek, amelyből a harmadikat használták ki (25:17).
Bár a második játszma elején kétszer is megszerezték a vezetést az észak-amerikaiak, 2:3 után sorozatban hétszer voltak eredményesek a mieink, a szett közepén pedig már tíz is volt közte, s ebben a játszmában mindössze 13 pontot engedélyeztünk az ellenfélnek (25:13). A harmadik játszma volt a legszorosabb, de igazából ez is nagyon sima volt. 5:2-es vezetésünk után ugyan 7:6-ra fordítottak a kanadaiak, de ezután meg sorozatban 11 magyar pont következett, s innentől gyakorlatilag nem volt kérdés a siker. Hat pontnál közelebb nem tudott felzárkózni az ellenfél és végül 25:18-ra nyerte csapatunk ezt a szettet.
A folytatásban, szerda este 20 órától a házigazda olasz csapat ellen már a döntőbe jutás lesz a tét. A négy közé még Japán és Oroszország jutott be.

Leiszt Máté: – Tegnap óta azt sulykoltam a lányoknak, hogy van keresnivalónk a negyeddöntőben. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire erős a csapategység, és érezhető volt, hogy a lányok nagyon akarják a négy közé kerülést, de azért is harcol a válogatott, hogy ezzel is minél nagyobb figyelem irányuljon a röplabdára, és az augusztusi, budapesti felnőtt Európa-bajnokságra. A siker kulcs az volt, hogy nagyon fegyelmezetten tartották azt a stratégiát, amit megbeszéltünk, és remekül kihasználtuk az ellenfélnek azokat a gyenge pontjait, amelyet a videóelemzés során találtunk.

Universiade (Nápoly), női negyeddöntő:

MAGYARORSZÁG – KANADA 3:0 (17, 13, 18)
MAGYARORSZÁG: Villám L. 8, Zólyomi 2, Németh A. 20, Kiss G. 6, Gyimes 9, Bleicher 5. Csere: Tóth F. (liberó), Riczkó, Tóth D. Szövetségi edző: Leiszt Máté.
Az eredmény alakulása: I. játszma: 5:2, 6:5, 10:6, 13:7, 16:12, 19:15, 24:15. II. játszma: 1:2, 9:3, 16:5, 19:8, 22:10, 24:13. III. játszma: 5:2, 6:7, 17:7, 20:14, 24:18.
(forrás: hunvolley.hu)