Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant KNRC pályáján folytatódott nagypénteken az Extraliga elődöntőjének második párharca a Swietelsky-Békéscsaba ellen. Bár kiélezettebb küzdelmet hozott a mérkőzés, nem sikerült győzelemre váltani.

Az ünnepnapi meccsre a hazai szurkolók mellett a vendégek drukkerei is kilátogattak a Kaposvár Arénába, így a hangulat adott volt.

Nem volt kérdés, ezt az összecsapást leginkább a vendégek irányították, míg a Diamant csak néhányszor szólt bele az állásba vagy épp fordítottak azon, de maradandót inkább a harmadik játszmában okoztak, amelyben sokan azt hihették, hogy ismét meglehet a szettgyőzelem, mint az első bajnokin. Ám ezúttal a bravúr elmaradt.

Az előző találkozói babona sem vált be, miszerint aki megszerzi az etap első pontját, azé a győzelem is. Az első és harmadik felvonásban is a kaposváriaké volt az első egység, de a siker nem történt meg. Ezt segítette a tény, hogy a békéscsabaiak blokkjai ismét nehezen voltak áttörhetők, illetve a hazai oldal stresszesen játszott, amely kellemetlen hibákhoz vezetett.

A második játszmában a somogyiak összeszedettebben és agresszívabban röplabdáztak, ám a hosszabb labdameneteket a viharsarkiak tudták érvényesíteni, amely egyre jobban keserítette el mind a játékosokat, mind a szurkolókat. Mindezek ellenére a Diamant jelesre vizsgázott a küzdeni akarásból, de ez nem volt elég, a vendégek jobban lendületben maradtak a véghajrában.

A harmadik felvonás hasonlított az első mérkőzés harmadik etapjára, ahol –az akkor vendég– kaposváriak elhúztak ellenfelüktől, majd megnyerték a szettet. A felállást egy darabig tartani tudták, ám a csabaiak kiegyenlítettek és át is vették a vezetést, a somogyiak mestere, Vincent Lacombe pedig rögtön gazdagodott egy figyelmeztetéssel. Az egész elődöntői párharc során talán ez a játszma volt a legkiélezettebb, végig ott volt a remény, hogy a Diamant még javíthat, de végül az előny és a győzelem is a Swietelsky-Békéscsaba kezében landolt.

Folytatás kedden 18 órakor Békéscsabán.

1. MCM-Diamant KNRC–Swietelsky-Békéscsaba 0–3 (19, 20, 21)
Kaposvár Aréna, 350 néző. Vezette: Tillmann, Sík.
1. MCM-Diamant: Matic (9), Wirth (1), Bashnakova (11), Szedmák (10), Lemmens (10), Grbac (5). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Swietelsky-Békéscsaba: Bodnár (5), Kornienko (5), Klisura (16), Pekárik (7), Drpa (16), Glemboczki (10). Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári (-). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Vincent Lacombe: A Békéscsaba ma a játék minden elemében jobbnak bizonyult, védekezésben és támadásban egyaránt. Kritikus helyzetekben jobb döntéseket hoztak a teljes meccs alatt. 4-es ütő és átló poszton is sokkal nagyobb kockázatot kell vállalni, ahhoz, hogy meccset tudjunk nyerni a Békéscsaba ellen.
Tóth Gábor: Az eredmény ellenére szorosabb mérkőzés volt, mint az első. Támadásban pontatlanok voltunk, viszont mindezt nyitásfogadásunk kompenzálta, valamint a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk és helyén volt a szívünk.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos | 74nullanulla