Oldal kiválasztása

Az ötödik fordulóban immár harmadik mérkőzését nyerte az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a női röplabda NB I-ben.

141018mcm

A kaposváriak a miskolciakat látták vendégül a városi sportcsarnokban, és bő egy óra alatt könyvelhették el a 3-0-s sikert.

Nem volt könnyű a Diamant-lányok felkészülése a héten: Oláh János vezetőedző balesete miatt nem az eredeti tervek szerint alakult a heti program, a Miskolc elleni, kiemelt fontosságú hazai találkozón pedig Demeter György és Kovács Balázs vállalta el, hogy leül a kispadra. (Nagy köszönet érte.)
A nyolc közé jutás szempontjából lényeges mérkőzésen hiába szerezte az első három pontot a házigazda, a vendégek nagyon összeszedetten, fegyelmezetten röplabdáztak a folytatásban, és a jó nyitásaikkal nem tudtak mit kezdeni a somogyiak. Hosszú labdamenetek is színesítették a csatát, az igazi izgalmak azonban csak ezután következtek. A Diamant 11:18-ról kezdte meg a felzárkózást, és 22:22-nél be is fogta ellenfelét. A kaposváriak még 23:24-nél sem ijedtek meg, és a betegen játszó Jenei Andrea nagyszerű nyitásaival a maguk javára fordították az eredményt.
A második szett elején a házigazda átvette az irányítást, a borsodiakon a cserék sem segítettek. A kaposváriak felszabadultan, pontosan játszottak, és a közönség is jól szórakozott. Rák Rebeka és Pintér Zsanett kemény ütésekkel, Horváth Alexandra okos és fontos pontokkal, a két center, Harmath Zsófia és Szívós Ildikó pedig ugyancsak kiváló megoldásokkal tűnt ki. Jenei Andrea elsőrangúan irányított, Csitári Virág pedig a védekezésben és a mezőnymunkában volt főszereplő. A Diamant csere nélkül játszotta végig a mérkőzést, és a második szettben 17, a harmadikban pedig már csak 13 pontot engedélyezett elkedvetlenedő ellenfelének.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI 3:0 (24, 17, 13)
Kaposvár, 200 néző. V.: Éri, Mezőffy.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Jenei 4, Rák17, Szívós I. 8, Horváth A. 8, Pintér Zs. 10, Harmath 10. Csere: Csitári (liberó). Megbízott edzők: Demeter György, Kovács Balázs.
Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kocsis 4, Kiss E. 5, Szabó B. 5, Kovács E. 8, Szajkó 4, Sitkey 6. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kundrák 1, Bertók, Szilvási. Edző: Toma Sándor.

Demeter György: – Nagyon kellett ez a siker a csapatnak. Örülök, hogy hoztuk a kötelező győzelmet, amellyel gyógyulást kívánunk Oláh Jánosnak.
Toma Sándor: – Érthetetlen számomra, hogy az első szett után hogyan tudtunk így leállni… Gondolom, a hosszú út fogott meg egy-két lányt.