Oldal kiválasztása
Mindössze 54 perc kellett ahhoz az NB I-es kaposvári női röplabdacsapatnak, hogy legyőzze a sereghajtó Palota gárdáját az alapszakasz utolsó mérkőzésén, így bravúros hajrával megszerezte a tabella hetedik helyét. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese az első szettben mindössze 3(!) pontot engedélyezett ellenfelének, és a második játszma visszafogott teljesítménye után a harmadik játékrészben is egyértelmű fölényben játszott.
Zarka Péter tanítványai remekeltek az elmúlt hetekben, és az MTK elleni idegenbeli sikerrel saját kezükbe vették a sorsukat. Egyszerű volt a feladat: ha az alapszakasz záró találkozóján bármilyen arányban megverik a Palotát, a hetedik helyről kezdhetik meg a rájátszást. A Diamant rögtön az első játszmában tudatosította, hogy komolyan veszi a nyeretlen fővárosiak elleni meccset, és már a nyitásokkal sikerült teljesen elbizonytalanítani a háló túloldalán állókat. Sokat mondó adat, hogy a második technikai szünetben 16:1 állt a táblán, és a folytatásban is mindössze két pontot szerzett a Palota.
A második játszmában a vendégek is mutattak valamit a tudásukból, és csak a hajrában, 21:19 után dőlt el a szett sorsa. A térfélcsere után újra Sitkeyék irányítottak, és már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyerik a játékrészt, és vele a mérkőzést. A somogyi együttesben a brazil Debora Araujo 23 pontig jutott, az elmúlt időszakban remek formát mutató center, Sitkey Mariann pedig 12 egységet gyűjtött. A kaposváriak a hetedik helyen fejezték be az alapszakaszt, ami az elmúlt kilenc éve legjobb eredménye. A lányok meg is érdemelték ezt a helyezést, ugyanis január óta kiválóan teljesítenek, és 8 győzelemmel, 25 ponttal zárták az évad első részét.
Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a Vasas vagy a Nyíregyháza lesz a Diamant ellenfele, március második felében.

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Palota RSC 3:0 (3, 20, 13)
Kaposvár, 300 néző. V.: Mezei, Vári.
Kaposvár: Rák 4, Sitkey 12, Bagyinka 5, Araujo 23, Szívós 1, Korniss 8. Csere: Csitári (libero), Kocsi 4, Mészáros, Héri 2. Vezetőedző: Zarka Péter.
Palota: Király 2, Bodnár, dr. Balczó, Nyuka 3, Szelle 5, Oláh 2. Csere: Hadnagy R. (libero), Tóth E., Vízi 2. Vezetőedző: Fekete Krisztina.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:1, 16:1, 21:3. II. játszma: 8:4, 16:11, 21:19. III. játszma: 8:6, 16:7, 21:11.
MESTERMÉRLEG
Zarka Péter: – Az első szett után visszaesett a teljesítményünk, de a harmadik játszmára újra összekapták magukat a lányok. Megvan a hetedik hely, de még csak most jön a bajnokság java.
Fekete Krisztina: – Az első játszmában még a buszon ültünk, a folytatásban próbáltuk megmutatni, mire vagyunk képesek. Ez a tanulóévünk az élvonalban, és ilyen mérkőzések is kellenek ahhoz, hogy felvegyük az NB I. ritmusát.