Oldal kiválasztása
Négy hónap szünet után ismét munkába álltak az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdázói. Az NB1-es csapat háza táján több változás is történt a nyáron, hiszen új vezetőedzővel és jelentősen átalakult játékoskerettel vágnak neki a 2016/2017-es szezonnak. Ennek is köszönhetően az egyesület vezetősége előrelépést vár a társaságtól az elmúlt évekhez képest.
A legfontosabb dolgokra már az évad első megbeszélésén fény derült az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatánál. Itt mutatkozott be a játékosoknak Zarka Péter, az együttes új vezetőedzője is, aki a férfiak mezőnyében játékosként és edzőként is letette már a névjegyét. Női csapatot viszont most fog először irányítani.
– Nagyon fontos, hogy a női lelket hogyan tudja az ember megérteni, de én úgy érzem, hogy edzéselméleti és szakmai szempontból olyan ordító nagy különbségek biztos, hogy nincsenek. Rengeteg edzővel beszéltem, gyűjtve a tapasztalatokat, de nagyon bizakodó vagyok, és azt gondolom, hogy a lányok részéről megvan a nyitottság és a fogadtatás, úgyhogy bízom benne, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz – fogalmazott Zarka Péter.
Sitkey Mariann Nyíregyházáról tette át a székhelyét a több játéklehetőség reményében.
– Nagyon sokáig gondolkoztam, nagyon sok ajánlatot kaptam idén, de végülis innen érkezett a legjobb, ahol játéklehetőséget is kapok, meg tudok élni és egy jó klubhoz érkezhetek – mondta a 23 esztendős center.
A miskolci születésű játékos mellett két utánpótlás-válogatott játékos, Korniss Ildikó és Bagyinka Fanni érkezett Békéscsabáról, valamint a kétszeres korosztályos strandröplabda-bajnok Héri Sára is a Diamant csapatát erősíti majd. A korábban Kaposváron játszó röplabdázókkal együtt, így jelentősen megerősödött csapat vághat neki a bajnokságnak.
– Az elmúlt 5-6 évben ott voltunk a legjobb magyar csapatok mezőnyében, háromszor voltunk kilencedikek, az elmúlt három évben nyolcadikak voltunk, és azt gondolom, megérett az idő az előrelépésre, a játékosállomány alakulása és a szakvezető személye miatt is. Szeretnénk megcélozni az erős NB I-ben az 5-6. helyek valamelyikét – jelentette ki Orosz Ferenc ügyvezető-elnök.
Zarka Péter együttese napi két gyakorlással, azon belül is külön erősítő edzésekkel készül az új évadra.