Oldal kiválasztása
Nagyszerűen sikerült a bemutatkozás: az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata a szezon első mérkőzésén 3:1 arányban nyert az UTE ellen az arénában, csaknem nyolcszáz néző előtt.
A nagy érdeklődéssel várt mérkőzésre több száz hazai szurkoló és egy ötven fős újpesti drukkerhad is kilátogatott, így a hangulat egészen fergeteges volt a Kaposvár Arénában. Az első játszmát jól kezdte az Újpest, de a Diamant hamar kiegyenlített, majd a vezetést is átvette. A hajrában már nem tudott közelebb férkőzni a vendég együttes, így a Kaposvár nyert 25:19-re. A második szett elején beragadt a hazai csapat, amit az UTE azonnal ki is használt. A szett közepére már közel tíz ponttal vezetett a vendég együttes. Sasa Nedeljkovic időkérései után felcsillant a remény a Diamant számára, hiszen már feljöttek négy pontra is Tálasék, de az Újpest nem engedte ki a kezéből a játékrészt.
A harmadik játékrész ismét kiegyenlített játékot hozott, a végére azonban a Diamant bizonyult erősebbnek, és 25:20 arányban győzött. A negyedik szett egy egészen hihetetlen 10-0-ás hazai rohammal indult. Az Újpestnek tetemes előnyt kellett volna ledolgoznia, hogy még esélye legyen a mérkőzés megnyerésére. Ez azonban már nem jött össze, így végül a szettet 25:19-re, a mérkőzést pedig 3:1-re nyerte a kaposvári alakulat.
„A hazai bemutatkozás egy új bajnokság első tétmérkőzésen mindig nehéz. Ráadásul nekünk teljesen át kellett alaktani a játékunkat Szerencsés-Miklai Zsanett sérülés miatt. Amit két hónapig építettünk, rövid idő alatt kellett megváltoztatni, ami természetesen nem egyszerű feladat. 1-1 után, a harmadik játszma elejétől jobban nyitottunk, sikeresebben fogadtunk, és a mezőnymunkánk is sokat javult. A negyedik szett 10-0-s kezdése is nagy lendületet adott. Ma ismét bebizonyosodott, hogy ez egy kiélezett, éles bajnokság lesz. Látszik, hogy még nagyon az elején vagyunk, csütörtökön pedig már újabb nehéz mérkőzés vár ránk Szombathelyen. Köszönjük a közönség segítségét, igazi röplabda-hangulat volt ebben a fantasztikus arénában!” – mondta lapunknak Sasa Nedeljkovic vezetőedző.
„Saját magunkat vertük meg a mai mérkőzésen. Amíg a megbeszéltek szerint játszottunk, a terveink szerint alakultak a dolgok, amikor változott a helyzet, már csak futottunk az eredmény után” – összegzett az UTE vezetőedzője, Kántor Sándor, akinek egyedülálló pályafutása annak idején Kaposvárról indult.
A Diamant-lányok a második fordulóban a Haladás otthonában lépnek pályára, a harmadik játéknapon, október 24-én, csütörtökön este pedig következik az újabb nagy rangadó, a kupagyőztes Nyíregyháza ellen, az arénában.