Oldal kiválasztása

RÖPLABDA EXTRALIGA, NŐK Bár az első szettet, elveszítette, mégis magabiztos győzelmet aratott az 1. MCM-Diamant Kaposvár az UTE otthonában a női röplabda Extraliga ötödik fordulójában.

A somogyi lányok ezzel a sikerrel továbbra is tapadnak az élmezőnyre, s ahogy Lacombe Zsófia, a vendégek sportigazgatója a meccs előtt fogalmazott, nagy fegyvertény lenne a győzelem a lilák otthonában, hiszen akkor egy közvetlen riválissal szemben kerülne lépéselőnybe a Diamant. Ez most összejött, így a kaposváriak elhúztak az alsóháztól és megerősítették a negyedik helyezésüket.

UTE–1. MCM-Diamant Kaposvár 1–3 (23, -17, -18, -16)
Budapest, UTE Röplabda Csarnok, 150 néző. V.: Adler L., Csizmarik J.
UTE: Szabó L. (3), Gyimes Zs. (9), Bagyinka F. (3), Krasteva (17), Morozo (7), Petőváry P. (14). Csere: Karabasheva (libero), Németh H. (2), Durst A. (2), Dömsödi (-), Manninger (4). Vezetőedző: Horváth András. Edző: Valics György.
1.. MCM-Diamant Kaposvár: Matics (16), Lemmens (15), Grbac (3), Boshnakova (12), Wirth A. (17), Szedmák (16). Csere: Szpin (libero), Hegyi B. (-), Tóth J. (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu Bord.

Horváth András: – Az, hogy mi az Újpest, ilyen fiatalokkal utat próbálunk nyitni a magyar röplabda tehetségeinek kiegészítve néhány külföldi játékossal, hogy mindenki fejlődhessen és megmutathassa magát ebben az erősödő női mezőnyben, többet jelent minden győzelemnél vagy vereségnél. Büszke vagyok a csapatra, napról napra, meccsről meccsre bizonyítják, hogy van potenciál a játékunkban. Remélem, hogy nekünk is sikerül ezt bizonyítanunk a közönségünk felé. Gratulálok a csapatnak és a stábnak az elvégzett munkához.

Vincent Lacombe: – Rendszeresen rosszul kezdjük a mérkőzést, így volt ez ma is. Szerencsére a második szettől átvettük az irányítást és sikerült 3–1-re győzni.

Fotó: Koncz Márton | UTE Röplabda
forrás: Somogyi Hírlap