Oldal kiválasztása

Hiába játszott időnként jól, nem tudta elkerülni a 3:0 arányú vereséget az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata a pontvadászat hatodik fordulójában.

151114ki

Rák Rebekáék a fővárosban, az MTK otthonában léptek pályára, és 69 perces küzdelem végén maradtak alul.

A nyári szünetben átalakult és vérfrissítésen átesett városmajoriak jól kezdték a szezont: az első öt mérkőzésükből négyet megnyertek, így a negyedik helyről várták a Diamant elleni hazai találkozójukat. A kaposvári lányok az elmúlt két évadban egyaránt győzni tudtak az MTK otthonában, az előzetes esélylatolgatások alapján most mégis nagy bravúrnak számított volna, ha ők diadalmaskodnak.
Az első szettben eleinte felváltva estek a pontok, aztán fordulatszámot váltott az MTK, és hét ponttal ellépett. A hajrában szépen felzárkóztak a somogyiak, de csak 22 pontig jutottak. A térfélcsere után kiválóan kezdtek a kaposváriak, és az első technikai szünetben már 8:3 arányban vezettek. A hazaiak a játszma közepén érték utol ellenfelüket, és végül gond nélkül söpörték be az újabb győzelmet. A harmadik játékrészben megint az MTK járt előrébb, a Diamant csak tisztes távolból követte a szerb idegenlégióssal felálló együttest. A 3-0-s végeredmény 69 perces csata végén alakult ki.
A kaposváriak legközelebb hétfőn 18 órakor lépnek pályára: a városi sportcsarnokban Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzésen fogadják a TFSE csapatát.

151114be

MTK BUDAPEST SE – 1. MCM-DIAMANT KAPOSVÁRI EGYETEM 3-0 (22, 18, 19)
Budapest, 150 néző. V.: Vári, Bodrogi.
MTK: Kmezics, Szűcs K., Hackl, Papp O., Józsa, Lutter L. Csere: Nagy F. (liberó), Török K. Vezetőedző: Hollósy László
Diamant: Jenei, Rák, Szívós, Szombathelyi K., Horváth A., Jezerniczki. Csere: Csitári (libero), Pedranzini. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:7, 16:12, 21:14, 24:17, 24:22. II. játszma: 3:8, 16:15, 20:17, 24:18. III. játszma: 8:6, 16:13, 22:18, 24:19.

Hollósy László: A mai mérkőzésen egyedül a győzelemnek örülhetünk. Ha megdicsérem a lányokat, amikor jól játszanak, akkor a kritikát is el kell fogadniuk. Ma gyengén játszottunk. Tudtuk, hogy a Kaposvár kellemetlen ellenfél, de így is fegyelmezettebb játékot vártam.
Mészáros Péter: Amiért jöttünk, hogy megnehezítsük az MTK dolgát, azt meg is tettük. Bátran szerváltunk, de összességében most ennyire tellett.