Oldal kiválasztása

Marosvásárhelyen lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ahol ellenfele az Alba Blaj volt. A 2018-ban BL-döntőt, egy évvel később pedig CEV Kupa döntőt játszó román csapattal nem sikerült felvennie a lépést a kaposvári lányoknak, és 3:0-s vereséget szenvedtek. A mieink a legjobban a második játszmában tartották magukat, ahol a játszma közepéig vezettek is két-három ponttal, de a végén itt is a balázsfalviak örülhettek. Visszavágó március 3-án, Kaposváron, a döntőbe kerüléshez négy szettet kellene nyernie a magyar csapatnak, úgy, hogy riválisa legfeljebb egyet szerez.

 Női Challenge Kupa elődöntő, 1. mérkőzés:

CSM Volei Alba Blaj – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (13, 18, 16)
Marosvásárhely. V: Georgiev (bolgár), Taran (moldáv).
ALBA BLAJ: Cselics 10, Alekszics 10, Baciu 16, Milenkovics 8, Malkova 10, Antonijevics 4. Csere: Popovics (liberó), Scott 1, Rus, Kocsics 2. Vezetőedző: Darko Zakocs.
DIAMANT: Király-Tálas 1, Matics 5, Kump 1, Helics 9, Kliszura 5, Kharchenko 8. Csere: Szpin (liberó), Bodovics 2, Szűcs K. 4, Szedmák 1, Tóth J. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Cselics vezérletével könnyedén kerültek előnybe. A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10:5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Alekszics pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15:15), majd Szasa Nedeljkovics időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

Szasa Nedeljkovics: – Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl. Voltak biztató periódusai a találkozónak, de igazából nem találtunk rá a saját játékunkra. Tisztában vagyunk a balázsfalvai együttes erejével, és biztos vagyok abban, hogy a visszavágón jobb teljesítményt nyújtunk majd. Hosszú utazás vár ránk hazafelé, utána pedig máris adott a következő feladat: a magyar bajnoki negyeddöntő második mérkőzésre szeretném a lehető legjobban felkészíteni a társaságot az MTK ellen.