Oldal kiválasztása

Hozta a kötelezőt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata.

160221ki

Nem voltak túl jók az előjelek a Miskolc elleni bajnokit megelőzően: Horváth Alexandra és Fáth Kinga betegség miatt még a kispadra sem ülhetett le. Ennek ellenére jól kezdtek a hazaiak. Rák Rebeka vezérletével hamar elléptek ellenfelüktől, Duduka Ingrid és Pós Adrienn ásznyitásai pedig már 7 pontos előnyt jelentettek a második technikai szünetre. Innen azonban még magára talált a Miskolc, Kovács pontjával pedig fel is jöttek három pontra. Végül Jezerniczkinek köszönhetően 25:21-re behúzták a szettet a hazaiak.

A jó kezdés a második szett elején is megvolt, igaz 8:1 után még tartani tudták a lépést a vendégek. A második technikai szünetre állandósult a 5-6 pontos kaposvári előny, melynek birtokában Mészáros Péter bizalmat szavazott a fiataloknak is. Az újonc Duduka Inez rögtön egy ásznyitással tette le a névjegyét, majd Horváth Zita pontja már 2:0-s vezetést jelentett a hazaiaknak.

8:0-ás rohanással indult a harmadik szett, amit hiába követett zsinórban három miskolci pont is, nem volt már visszaút a vendégek számára. A kaposváriak újabb újoncot avattak Hanusz Réka személyében, a játékrészt pedig az eddigieknél is magabiztosabban, 25:10-re nyerték. Ezzel pedig megszerezték nyolcadik győzelmüket is a bajnokságban.

160221be

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Miskolc 3:0 (21, 11, 10)
Kaposvár, 150 néző. Vezette: Horváth, Mezőffy.
Diamant: Pintér 2, Rák 7, Pedranzini 4, Duduka Ingrid 10, Jezernicki 6, Pós 5, Csere: Csitári.  Horváth 3, Duduka Inez 1, Hanusz. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Miskolc: Kiss Vivien, Kiss Emese, Zsofnyák, Nagy, Kovács, Mészáros. Csere: Sinai, Urbán. Vezetőedző: Kerekes Attila

A Diamant-lányokra még két mérkőzés vár az alapszakaszban. Egy hét múlva az utolsó előtti Kecskemét otthonába látogatnak, majd a Nyíregyházát fogadják hazai pályán.